Tarih: 12.05.2017 10:55

Eşitti: Türkiye’nin engeli okumamaktır

Facebook Twitter Linked-in

Akademik faaliyetlerine ek olarak sosyal projelerde de etkin olan Gebze Yurt Müdürlüğünün bu günkü etkinlik teması engelliler oldu. 

Yurdun Muallimköy'deki yerleşkesi açık alanına kurdukları engelli yürüyüş parkuru ve tekerlekli sandalye parkuru ile öğrencilerin engelliler ile ilgili empati kurmalarını sağladılar. Parkuru tamamlayan öğrenciler, faaliyet sonunda düşüncelerini yazarak Niyet, Şükür, Sabır ağacına astılar.

Etkinliğin ana omurgasını akşam saat 20:30’da yurt konferans salonunda Beyaz Ay Derneği Kocaeli İl Başkanı ve Yazar Furkan Uğur Eşitti’nin konferansı oluşturdu. 

KOTAN: GÖNÜLLÜ GRUP OLUŞTURACAĞIZ
Konferans öncesinde Yurt Müdürü Resul Kotan, "Bugün yurdumuz bahçesinde oluşturduğumuz empati istasyonu ile gençlerimize hem farkındalık yaratmaya çalıştık, hem de faaliyet sonunda aldığımız notlarla Beyaz Ay Derneği ile ortak ne gibi bir faaliyet içerisinde olmamız gerektiğini anlamaya çalıştık.  Umuyoruz ki konferans sonunda bu sorumuzun da cevabını almış olacağız" dedi. 

20170511_215132.jpg

Programın moderatörlüğünü yurt öğrencisi Feyza Sevinç yaptı. 
Furkan Uğur Eşitti, konferansını izleyici öğrenciler ile zaman zaman sohbet havasında geçirmeyi tercih etti. Hoş sohbeti ve mizahi anlatımı ile engellilerin Hz. Muhammet Mustafa (SAV) efendimiz zamanında dışlanmanın ötesinde önemli görevler ile görevlendirildiğini, Selçuklular zamanında da süren geleneğin Osmanlı İmparatorluğu zamanında zirveye ulaştığını söyledi. Günümüz Türkiye’sinde de buna önem verildiğini, yüzde bir olan iş istihdamının yüzde beşlere çıkarıldığını vurguladı. 

ÖĞRETİMİ KURTARIRKEN EĞİTİMİ YOK ETTİK
Eşitti, "Ancak bu gün iş istihdamının güzelliğini anlatırken eğitim alanında ki kaynaştırma politikasının öğretimi kurtarmaya ancak engelli eğitiminin yok edilmesine sebep olduğunu vurgulamak zorundayız. Engelli öğrenciler eğitimleri boyunca faaliyetlerine yalnız devam etmek durumunda olmalıdır. Her zaman yanında yardımcı bulmak mümkün değildir.  En büyük yaramız sesli kitapların yeteri seviyede olmaması, bu konunun üzerine fazla eğilinmemesidir. Bunu da derneğimiz ile birlikte siz gençlerin oluşturacağı gönüllü grup ile aşmak niyetindeyiz. Bu konuda duyarlılıklarından dolayı Yurt Müdürü Resul Kotan’a ve öğrencilerimize teşekkür ederim" dedi. 
Konferans sonunda Yurt Müdürü Resul Kotan yazar Furkan Uğur Eşiiti’ye yurt öğrencileri tarafından yapılan bir ebru tablosu hediye etti.

Marmara Gazetesi köşe yazarlarından olan Furkan Uğur Eşitti, Karmaşa adlı kitabı ile Görme Engelli olup ilk polisiye romanını yazma ödülüne sahip.

20170511_161908.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —