Tarih: 21.02.2020 14:04

Esat KABAKLI coşturdu

Facebook Twitter Linked-in

Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından vatanını, atasını ve bayrağını bilen bir gençliğe rehber olması amacıyla, Türk dünyasının güzide ozanlarından Esat KABAKLI’nın “Destanlarda Bayraklaşanlar” konseri büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Marmara Eğitim Kurumları Kampüsü Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konser programına öğrencilerin yanında çok sayıda vatandaş katıldı.

Kartepe Kaymakamlığı himayesinde,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu, Kartepe Belediyesi, ve Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesinin katkılarıyla gerçekleştirilirken konser programına Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kartepe Belediye Başkan Vekili Orhan AKYÜZ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Kurum amir ve müdürleri,  okul müdürleri, öğretmenler vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Konser programının başlangıcında, türkolog yazar ve aynı zamanda Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olan Meryem Aybike Sinan, destan şairi Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nun şiirleri üzerine sanatçı Esat Kabaklı ile söyleşi gerçekleştirdi.

Şiirlerini Türk destan ve mitolojilerinden esinlenerek yazan ve Türk Edebiyat literatüründe “Destan Şairi” olarak anılan şair Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu hakkında çok değerli paylaşımlarda bulunan Türk Ozanı Esat Kabaklı,programın devamında coşkulu bir konser verdi. Konser süresince izleyenler de sanatçıya eşlik ettiler.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —