Tarih: 17.05.2012 13:16

"Ergenekon Tanığı" Tatar isyan etti!

Facebook Twitter Linked-in

Ergenekon Davası'nda 'tanık' olarak dinlenen CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar hukuk dışı hiçbir olaya tanık olmadığını ve Ergenekon sanıklarından çok daha fazla kötü duruma düştüğünü söyledi. Tatar duruşmadaki konuşmasında, “Neden tanık olduğumu bile bilmiyorum. Ben bu davanın mağduruyum” ifadelerini kullandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 61'i tutuklu 256 sanıklı Ergenekon Davası'nın 182. duruşmasının öğleden sonraki bölümünde CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar tanık olarak dinlendi. 

 

 

 

"NİÇİN TANIK OLDUĞUMU BİLMİYORUM"

 

 

 

Hâkim karşısında halen CHP Gebze İlçe Başkanı olduğunu söyleyen Tatar, konuşmasında 1992 ve 1995 yılları arasında Gebze İlçe Jandarma Komutanlığı'nda jandarma astsubay olarak görev yaptığını davanın sanıklarından Veli Küçük'ün ise o dönemde Kocaeli İl Jandarma Alay Komutanı olduğunu belirtti. Veli Küçük ile sadece görev yaptığı dönemde ast-üst ilişkisini olduğunu onun dışında bir ilişkisinin olmadığını anlatan Tatar, "Ben niçin tanık olduğumu da bilmiyorum. Ben hiç bir şeye tanık olmadım, hiç bir şey görmedim. Bana savcılıkta varsayımlarla sorular soruldu. Ama ben hiçbir şeye tanık olmadım" diyerek ifadesini tamamladı.

 

 

 

"TANIKLIKTAN ÇIKARILMAK İSTİYORUM"

 

 

 

"Hiçbir hukuk dışı olaya tanık olmadım" diyen Tanık Sedat Tatar şöyle konuştu: "Neden bu davada tanık olduğumu da bilmiyorum. Ben bu davanın mağduruyum. Tanık yapıldığım için Ergenekon sanıklarından daha kötü duruma düştüm. Tanıklıktan zarar gördüm. Eğer yasalara uygunsa tanıklıktan çıkarılmak istiyorum" dedi. Tanıkların dinlenmesine ara veren mahkeme heyeti duruşmayı bugüne erteledi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —