Tarih: 10.07.2018 12:40

Erdoğan'dan ilk ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı olarak dün yemin etti. Erdoğan, açıklandığı üzere ilk yurtdışı ziyaretini Azerbaycan'a gerçekleştirdi. Erdoğan, Azerbaycan'a ulaştı, Haydar Aliyev'in anıt mezarına ziyarette bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk resmi ziyaretini gelenekselleşmiş şekilde Azerbaycan'a giderek gerçekleştirdi. Erdoğan, Azerbaycan'a ulaştı ve ilk olarak Haydar Aliyev'in anıt mezarını ziyaret etti.

Dün yemin edip, göreve başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk resmi ziyaretlerini, devlet gelenekleri gereği, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gerçekleştiriyor. Erdoğan, akşam saatlerinden Azerbaycan'dan sonra KKTC'ye geçecek, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak. Erdoğan ve Akıncı, ortak basın toplantısı gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, KKTC'de kullanacağı güzergahlar temizlendi, bayraklar asıldı. Resmi programa göre saat 19.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak olan Erdoğan, ardından KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı ziyaret edecek. Erdoğan, Akıncı tarafından resmi törenle karşılanacak. Erdoğan ile Akıncı, ortak basın toplantısı da yapacak ve Kıbrıs konusunda mesajlar verecek.  Erdoğan, ardından Ada'dan ayrılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir sonraki durağı ise Brüksel'deki NATO zirvesi olacak.

FUAT OKTAY VEKALET EDECEK

Türkiye  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan ve KKTC'ye ziyaretleri  dolayısıyla Cumhurbaşkanlığına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay vekalet edecek. Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın vekalet etmesine dair tezkere, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Tezkereye göre, bugün Erdoğan'ın Azerbaycan ve KKTC'ye ziyarette  bulunacağından dönüşüne kadar Cumhurbaşkanlığına Anayasa'nın 106. maddesi  uyarınca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay vekalet edecek.

aw440053_04.jpgaw440053_01.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —