• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,21% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5900,09% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Erdoğan: Libya'ya 3 dev uçak, 3 tane ayrıca gemi araç, gereç, gıda mühimmat gönderdik

BM Genel Kurulu için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13. Concordia Yıllık Zirvesi'nde soruları yanıtladı.

POLİTİKA 18.09.2023 22:26:00 0
Erdoğan: Libya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Bazı ülkeler içine kapalı politikalar geliştirdiler. Bizde böyle bir şey söz konusu değildir. Salgının beraberinde getirdiği ekonomik zorluklar, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığa doğru yaygınlaştı. Tedarik zincirinde kırılmalar oldu, enflasyon zirvesine çıktı. Salgın döneminde ülkeler ve uluslararası kuruluşlara tıbbi destek sağladık. Etkin hızlı kararlar aldık ve bunları süratle uygulamaya geçirdik. Salgın sonrası Türkiye'nin jeo ekonomik öneminin daha da arttığını görüyoruz. Bunu değerlendirerek fırsata çevirmekte kararlıyız.

Yeni bir dünyayı inşa etme fırsatını bulacağız

Sayın Putin'le geçen Pazartesi bunları görüştük. Süratle yeniden bu tahıl koridorunu işletmeyi, '1 milyon ton yetmez bunu daha da arttırmanızı rica ediyorum' dedim ve 'biz özellikle telefon diplomasisiyle bu süreci işletmeyi ve bununla birlikte de Rusya olarak üzerimize düşen görevi yerine getirelim' dediler. Basra Körfezi'nden ve Körfez ülkelerini de aşarak Irak'tan geçmek suretiyle Türkiye üzerinden Avrupa'ya gidecek olan bir koridor. Bu koridorun raylı sistem, otobanlar, bunlarla beraber özellikle burada Körfez ülkelerinin buna çok çok kararlı olduğunu gördük. BAE, Katar, Suudi Arabistan çok kararlı. Biz de kararlıyız. ABD, Almanya, Japonya da bu kararlılığı gördüm. Atacağımız adımla yeni bir dünyayı inşa etme fırsatını bulacağız.

Biz NATO'nun içinde aldığımız görevleri harfiyen yerine getiren bir ülkeyiz

Söyleyeceğim NATO'nun en eski üyelerinden bir tanesiyiz. NATO'nun içinde ilk 5 ülke arasında yer alıyoruz. Verdiğimiz askeri güç ve mali destekle NATO içerisinde bir konumumuz var. Bundan herhangi bir taviz vermedik. NATO içindeki bu gücümüz NATO üyesi ülkeler arasında takdir görüyor. Biz NATO'nun içinde aldığımız görevleri harfiyen yerine getiren bir ülkeyiz. Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde bu görevi ifa etmeye devam edeceğiz. NATO üyesi ülkeler olarak hepimizin ortak menfaatleri var. Buradan taviz vermeye niyetimiz yok.

Türkiye, Paris İklim Anlaşması hedeflerine en fazla katkı sağlayan ülke konumunda

Türkiye'nin sera gazı emisyonları oldukça düşük. Türkiye, Paris İklim Anlaşması hedeflerine en fazla katkı sağlayan ülke konumunda. Bu alanda attığımız adımlarla dünyada örnek gösterilebilecek ülke konumundayız. Biz birçok ülkeler gibi herhangi bir destek almadan bu adımları attık, atıyoruz. Paris İklim Şartı'na da uymaya devam ediyoruz. Türkiye olarak dünyanın ve insanlığın ortak geleceğini ilgilendiren bu hayati meselede elimizi taşın altına koyuyoruz. 2053 net sıfır emisyona en anlamlı katkıyı yapan ülkeler arasındayız. Yenilenebilir enerji, nükleer yatırımlarında önemli adımlar atıyoruz. Yenilebilir kurulu güç bakımından Avrupa'da 5, dünyada 12.ciyiz. 2053 yılı net sıfır emisyon hedefimiz doğrultusunda 2030'da emisyon azaltma hedefimizi iki katına çıkardık.

Libya'ya 3 dev uçak, 3 tane ayrıca gemi araç, gereç, gıda mühimmat gönderdik

6 Şubat deprem felaketi gerçekten ardından Fas ardından Libya buralarda meydana gelen felaketler sel felaketleri ancak bunun acısını biz biliriz, biz bunu yaşadık. 50 bin kaybımız oldu. Konutlara gelince. 11 vilayetimizde çok ciddi kayba uğradık. Şimdi büyük hedefimiz var. Biz süratle 1-2 yıl içerisinde konutları inşa edelim ve burada konutları yıkılan vatandaşlarımız bir an önce evlerine yerleşsin istiyoruz. Burada normal konutlar, köy evleri, dükkanlar var. Bütün bunlarla beraber Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığımız bu yoğun çalışmaları sürdürüyor. Şu anda Fas'ta, Libya'da meydana gelen felaketleri biliyoruz. Bundan dolayı süratle Libya, Fas'a yardım için ekiplerimizle hazırız dedik. Henüz Fas'tan bir geri dönüş almadık. Libya'dan geri dönüş aldık. Libya'ya 3 dev uçak gönderdik. 3 tane ayrıca gemi araç, gereç, gıda mühimmat gönderdik. Yine herhangi talep olursa her türlü yardımı göndermeye hazırız. Şu an itibariyle ekiplerimiz Libya'da çalışmalarını sürdürüyorlar. Bunu insani bir görev olarak telakki ediyoruz.

 

Ağrı’da çocuklar karın tadını çıkardı

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım

Ordu’da aranan 53 şüpheli yakalandı

İstanbul’da Kazak edebiyatı rüzgarı esti

MIDVOLGA-2 hava muhalefetinden dolayı teknik kontrol sürecini bekliyor

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Şırnak’ta seyir halindeki tır alevlere teslim oldu

Tatvan’da kar yağışı

Başkan Sandıkçı: "Eğitimin her aşamasında öğrencilerin yanındayız"

Prof. Dr. Erol: "Beyin tümörleri her yaşta görülebiliyor"

Türk Telekom CDP’de ’A’ skoru ile küresel çevre liderleri arasında yer aldı

Başkan Taşkın, Eski Malatya muhtarlarıyla buluştu

Büyükşehir personellerine hizmet içi eğitimi düzenledi

Hafif ticari araç kamyona çarptı: 2 yaralı

Sincan Belediyesi kreşlerinde yerli malı haftası heyecanı

Bisiklet yüklü kamyonda çıkan yangının sebebi araştırılıyor

Yozgat’ta çiçekler kar altında kaldı

Kula’da Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlandı

Yozgat’ta tarihi objeler yakalandı

Sorgun’da erken teşhis için tarama seferberliği düzenlendi

Markette ilginç anlar: Yangın tüpü yere düştü, çalışan panikle kaçtı

Mersin’de yenilenen parka şehidin ismi verildi

Almanya’nın 10. Cumhurbaşkanı Cristian Wolf İznik’te

Yerli Malı Haftası için Akdeniz’den İç Anadolu’ya hem sofra hem gönül köprüsü kuruldu

Amasya’da tırdan 42 kaçak göçmen çıktı

Mutasyona uğrayan grip virüsleri, risk gruplarında ciddi komplikasyonlara yol açabilir

Başkan Adnan Uslular: "Muhasebe, beyanname ve denetim bir bütündür"

Salavatlı İlkokulu’nda öğrencilere gıda bilinci eğitimi

Türkiye’nin en ekonomik kayak tesisi beyaza büründü

Taha Akgül: "Asıl hedef 2032 Brisbane"

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.