Tarih: 17.06.2016 15:50

Erdoğan: Kur'an okumayı öğretme özgürlüğü getirdik

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. Uluslararası Hafızlık Töreni'nde konuştu. Erdoğan yaptığı konuşmada "Seçmeli dersler ile her ailenin çocuğuna Kur'an okumayı öğretme özgürlüğü getirdik." dedi.

"KUR'AN OKUMAYI ÖĞRETME ÖZGÜRLÜĞÜ GETİRDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Hafızlık ve güzel okuma kategorilerinde dereceye giren kardeşlerimi tebrik ediyorum. Bu yarışma vesilesi ile görüyorum ki İstanbul'da sadece en güzel şekilde yazılmakla kalmıyor en güzel şekilde de okunuyor. İlk emri oku olan bir dinin mensuplarının işe öncelikle kendi kitaplarını okuyarak başlamaları gerektiği açıktır. Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesindeki programlar ile Kur'an eğitimi hususunda çok ciddi bir boşluğu dolduruyor. Seçmeli dersler ile her ailenin çocuğuna Kur'an okumayı öğretme özgürlüğü getirdik. Kur'an-ı Kerim'in gönüllere ve zihinlere girmesi gerekiyor.
"KUR'AN KAFALARDA ŞİMŞEK ÇAKTIRMIYORSA ORADA BİR EKSİK VAR"

Tabii Kuran'ı Kerim'i okumak sadece harflerini telaffuz etmek değildir. Manası ile ruhlara ve zihinlere girmesi gerektirir. Okunan Kur'an kafalarda şimşekler çaktırmıyorsa, ruhlara girmiyorsa orada bir eksiklik var demektir.

"KUR'AN'IN HAKKIYLA OKUNMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Malesef bugün İslam dünyasının içinde bulunduğu acı durumun altında Kuran-ı Kerim'in gerektiği ve hakettiği şekilde bilinmemesinden kavranamamasından kaynaklanıyor. Kuran'ın hakkıyla okunması çok önemlidir. Kalpler fetholunca zihinde düşünmeye başlar. Bu bakımdan bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Hafızlık Töreni çok önemlidir. 82 yarışmacımıza şükranlarımı sunuyorum. Ya Rab bizleri nasıl Ramazan-ı Şerif'e kavuşturduysan Ramazan Bayramına da kavuşturmanı niyaz ediyorum."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —