Tarih: 01.10.2016 16:17

ERDOĞAN EKONOMİK KRİZ SÖYLENTİLERİNE SON NOKTAYI KOYDU

Facebook Twitter Linked-in

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıta çelenk koydu.

Törene, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, TBMM Başkanvekilleri Ahmet Aydın, Ayşe Nur Bahçekapılı, Pervin Buldan, AK Parti Grup başkanvekilleri Naci Bostancı, Mustafa Elitaş, CHP Grup başkanvekilleri Özgür Özel, Levent Gök ve Engin Altay, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ve TBMM bürokratları katıldı.

Törenin ardından TBMM Başkanı Kahraman, siyasi parti grup başkanvekillerinin yanına giderek bir süre ayaküstü sohbet etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TBMM'YE GELDİ

Törenin ikinci bölümüyse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'e gelmesiyle başladı. Kahraman tarafından karşılanan Erdoğan, yeni yasama yılının açılış konuşmasını yaptı.

KRİZ SÖYLENTİLERİNE NOKTAYI KOYDU

Erdoğan yaptığı konuşmada ekonomik kriz söyylentileriyle ilgili, "Türkiye'nin önünü kesemeyecekler, bu defa kredi derecelendirme kurulunu devreye soktular. Kimse bunları ciddiye almadı. Uluslararası büyük bir şirketle, ilgili kuruluşlar 1,1 milyar dolarlık anlaşmayı imzalayacaklar. 10 Ekim'de açılışı yapılacak enerji kongresi önemli anlaşmalara sahne olacak. Türkiye Varlık Fonu her geçen gün daha büyük ilgi görüyor. Büyük ve stratejik projelerin finansmanı çok daha kolay hale gelecektir. İnşallah Türkiyebeklentilerin üzerinde büyüme rakamlarıyla çok büyük mesafe kaydedecektir. Kısmi durgunluğun canlanması için her türlü tedbir alınıyor. Büyük ekonomilerin ciddi sıkıntı yaşadığı dönemde Türkiye'nin yüksek bir büyüme oranını sürdürmesi takdir edilmelidir. Bizim ölçümüz bu değildir, bizim çok büyük hedeflerimiz var. Daha fazla çalışacağız, daha çok üreteceğiz, daha çok istihdam edeceğiz, yüksek teknolojiye önem vereceğiz. Bunu da hep birlikte gerçekleştireceğiz." dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —