Tarih: 31.03.2016 10:33

Erdoğan: Avrupa Bizi Yalnız Bıraktı

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi için gittiği ABD'de CNN'in tecrübeli sunucusu Christiane Amanpour'a özel röportaj verdi. Terör örgütü IŞİD'in yayılmasına izin veren ülkeleri eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilhassa kendi ülkelerinden gelen teröristler konusunda Avrupa'nın üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmediğini belirtti.

"BATILI ÜLKELER TARAFINDAN YALNIZ BIRAKILDIK"

Belçika'daki yetkililerin Brahim el Bakraoui meselesinde de benzer bir ihmal sergilediğini söyleyen Erdoğan, "Ülkelere terörizme karşı ortak duruş çağrısında bulunuyoruz. Batılı ülkeler tarafından yalnız bırakıldık. İstihbarat paylaşımı beklentimiz hiçbir zaman karşılanmadı" dedi.

"CİHADIN NE OLDUĞUNU BİLE ANLAMIŞ DEĞİLLER"

Avrupa ülkelerinin terörle mücadelede başarısız olduğunu söyleyen Erdoğan, "Daha cihadın ne olduğunu bile anlamış değiller." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Belçika'nın ve Hollanda'nın önce cihad nedir, bunu bilmeleri lazım. Bunlar bir savaşçı mıdır değil midir, gerek Belçika gerek Hollanda bunu anlamış değil. Biz, burada terör eylemlerine karşı ortak eylem çağrısında bulunduğumuzda Avrupa'da birçok ülke buna gerekli önemi vermedi."

ttttttttttttttttttt.jpg

Erdoğan'ın Amanpour'a verdiği mülakatın tamamı, bugün TSİ ile 19:00'da yayınlanacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —