Tarih: 29.02.2016 17:22

Ercan Havalimanı 1 yıl içerisinde bitecek

Facebook Twitter Linked-in

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin ekonomik durumu ile ilgili çalışmalar yapan Dünya Bankası heyeti, KKTC’nin Ercan Havaalanı’nı da mercek altına aldı. 9 milyon yolcuya hizmet verecek olan yeni havalimanının inşaası 1 yıl içerisinde bitecek.

9 MİLYON YOLCUYA HİZMET
Milliyet'in haberine göre; TT Airport Genel Müdürü Serhat Özçelik, Ada’nın tam ortasına en son teknolojiye sahip bir havaalanı inşaatını başlattıklarını kaydetti. Yeni Ercan hakkında bilgi veren Özçelik, “Şu anda 3.5 milyon yolcuya hizmet veren alan yaklaşık 9 milyon yolcuya hizmet verecek” dedi. Özçelik, Ercan’ın şu anki haliyle de, Rum Larnaka Havaalanı'ndan daha güvenli olduğunu belirtti.

1 YIL İÇERİSİNDE BİTECEK
Yeni Ercan’ın tüm alt yapı ve kaba inşaat mütahitliğini yapan Korman Construction Ltd’nin sahibi Günay Çerkez de, “Ercan’ı 1 yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz” dedi. Çerkez, yeni havaalanına yapılacak pistler sayesinde, her model uçağın alana inebileceğini ifade etti. Yeni havaalanında 20 bin metrekarelik terminal binası 120 bin metrekareye çıkacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —