Tarih: 11.02.2013 11:57

Eray Şamdan Avrupa Şampiyonu!

Facebook Twitter Linked-in

Böylelikle Eray Şamdan Gebze’ye son zamanların en büyük sportif başarısını getirmiş oldu. Eray artık rakiplerinin korkulu rüyası.Konya’da 8-10 Şubat tarihlerinde yapılan Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş altı karate Şampiyonası’ndan mücadele eden Gebze Şamdan Spor Kulübü’nün yıldız ismi Eray Şamdan Avrupa Şampiyonu olarak Gebze’ye altın madalya kazandırdı. Eray Şamdan böylelikle Gebze’de yıllar sonra salon sporlarında kazanılan en iyi dereceyi getirmiş oldu. Gebze’nin gururu Milli Sporcumuzun başarısı kulüpte büyük sevinç yaşatırken, Teknik Direktör Adnan Şamdan baba olarak oğlunun ilk Avrupa Şampiyonluğu sevincini yaşamış oldu.

 

RAKİPLERİNE FARK ATTI, TURNUVANIN YILDIZI OLDU

44 Ülkeden 850 sporcunun katıldığı müsabakalarda Ümit Erkek 52 kg’da mücadele eden Eray Şamdan ilk turda Belaruslu rakibini 8-0 mağlup ettikten sonra ikinci turda İngiliz rakibiyle zorlu bir mücadele yaptı ve 1-0 galip ayrıldı. Çeyrek Final’de Bosna Hersekli rakibini 3-0 geçen Eray Şamdan, yarı Finalde Azeri sporcuyu da 3-0 yenerek finale yükselmeye hak kazandı. Finalde olağanüstü bir performans gösteren Şamdan, İskoç rakibini 7-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek Avrupa Şampiyonluğunu kazanmış oldu.

 

BÜYÜK GURUR YAŞATTI  

Eray’ın bu başarısı Uluslar arası arenada Gebze’ye yıllar sonra getirilen en büyük başarı olurken, Teknik Direktör Adnan Şamdan baba olarak da Avrupa şampiyonluğu sevincini

yaşamanın haklı gururunu yaşadı. Daha önce çok sayıda Dünya, Avrupa, Balkan şampiyonları çıkaran Adnan Şamdan oğlunun da şampiyonluğunu görmenin sevincini yaşarken, bugün (Pazartesi) düzenleyeceği basın toplantısıyla şampiyonanın değerlendirmesini yapacak. Yoğun tebrik mesajları alan Şamdan, “Eray önümüzdeki yıllarda ülkemize ve Gebzemize daha çok şampiyonluklar getirecektir. Eylül ayında yapılacak Dünya Şampiyonası’nda Eray’ın Dünya şampiyonu olduğunu görmeyi çok arzu ediyoruz. Bu başarıdan dolayı bütün Gebze gurur duymalıdır.” Dedi. Öte yandan turnuvada mücadele eden diğer sporcularımız Kevser Demirtürk ve Beyza Coşkun güçlü rakiplerine boyun eğerek kürsüde yer alamadılar.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —