Tarih: 25.09.2014 16:00

Ensar Öğüt, bakanlığa çağrıda bulundu

Facebook Twitter Linked-in

CHP  Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ankara Etimesgut Hayvan Pazarında, ülkenin çeşitli illerinden, Ardahan, Kars, Iğdır, Erzurum, Çorum, Yozgat gibi çok sayıda ilden kurban için hayvan getiren hayvan besicileri ile birlikte ülkeye ithal hayvan getirilmesini protesto ettiler. 

 

Hayvan pazarında ateş yakarak protestoda bulunan yüzlerce hayvan besicileri, hayvanları zor şartlarda yetiştirdiklerini, buna rağmen nakliye ücretlerinin pahalı olduğunu, ithal hayvan ile kendilerine iyice darbe vurulduğunu ifade ederek, protestoda bulundular.Hayvan besicileri, bazı belediyelerin, hayvan satış yeri için 5-10 bin lira arasında sanki villa kiralamış gibi kira aldıklarını, yaptıkları duşların bile parasını aldıklarını ifade ederek, belediyeleri de protesto ettiler.

 

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, hükümete çağrıda bulunarak, ithal hayvan ile, köylünün geçim kaynağı olan hayvancılığın yok edildiğini ileri sürerek, bu işe son vermeleri çağrısında bulundu. Hayvan ithalinin sadece köylüye darbe olmadığını hastalıklarında ülkeye davet edildiğini, domuz yağı ile beslenen ithal hayvanların kurban olamayacağını, nasıl kesildiği bilinmeyen etinde dinimizce uygun olmadığını söyledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —