Tarih: 07.01.2021 16:08

Engin Erdem “Menajerlik Bir Anlamda Yaşam Koçluğudur”

Facebook Twitter Linked-in

 

Menajerlik konusunda ilginç yaklaşımları olduğu bilinen Engin Erdem, menajerliğin bir anlamda yaşam koçluğu olduğunu söyleyerek yine herkesten farklı bir yorumda bulundu.

Yaşam koçluğu bilindiği üzere son dönemde en revaçta olan mesleklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Engin Erdem; “Yaşamı ile ilgili kendi düzeltemediği ya da neyi yanlış yaptığının farkına varamayan bireylerin özel olarak çalıştığı yaşam koçları, kişinin hayatını düzene koymasına ve çok daha üst seviyede başarılı olmasına yardımcı olmaktadır. Bunu yaparken kişinin bunu kendisinin başarması için gerekli yönlendirmeleri yapar. Ancak kişinin hayatına müdahale etmez. Soruları sorar ve cevapları kişinin kendisinin bulmasını sağlar. Hatta çoğu zaman soruları bile kişinin kendi kendine sorması konusunda yönlendirmeler yapar. Bir menajer de aynı bu sistemde çalışır. Ancak ayrıldığımız noktaların başında bazı işleri menajeri olduğumuz kişi adına yaptığımız durumların olmasıdır. Yeri gelir okuyacağı okulu, kalacağı evi dahi biz bulur ve biz yönlendiririz. Geri kalan her durum yaşam koçluğu ile neredeyse birebir aynı anlayışları gözetir.” Şeklindeki ifadeleriyle bu konudaki sözlerini destekledi.

 

2-254.jpg

 

Menajer Ne İş Yapar ?

“Bir menajer çalışmakta olduğu kişinin doğru projede yer almasını sağlamakla yükümlü olduğu kadar doğru bir imaj geliştirmesine katkıda bulunur, çevresiyle etkileşiminin ve iletişiminin düzenlenmesini sağlar.” Diyen Engin Erdem aynı zamanda menajerliğin çerçevesini çizmektedir. Bu çerçevenin içine giren pek çok sorumluluk olduğundan menajerlik oldukça komplike bir iş olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu derece komplike bir işi yapabilmek için ortalamanın üzerinde bir zekâya sahip olmak gerektiği de göz önüne alınmalıdır. Kıvrak zekâya sahip olmayan ve analitik düşünemeyen insanların menajerlikte başarılı olmayacağını da sözlerine ekleyen Engin Erdem, menajer olabilmenin en baş şartını da açıklamış oluyor aslında.

1-319.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —