Tarih: 04.04.2012 12:09

“Engelsiz Kulaçlar” dan anlamlı madalyalar

Facebook Twitter Linked-in

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin engelli bireylerin yüzme öğrenerek sosyal hayata katılımlarını artırmak amacı hayata geçirdiği Engelsiz Kulaçlar projesi önemli bir başarıya imza attı. Proje kapsamında ilk defa yüzme öğrenen  Down Sendromlu Furkan Ulaşlı ve Ceren Yiğit, Giresun’da düzenlenen yüzme oyunlarında 3 madalya elde etti.

 

 9 AYDIR DEVAM EDİYOR

 

Kocaeli’de yaşamakta olan engellilerin ekonomik, sosyal, fiziksel, psikolojik ve kültürel alanlardaki birçok sorunu çözmek için hizmetlerini sürdürüyor. Engellilerin toplumsal hayata en üst düzeyde katılımlarını sağlamak amacı hayata geçirilen Engelsiz Kulaçlar projesi de sporun ön planda olduğu önemli çalışmalardan biri. 9 aydır devam eden proje ile birçok engelli çocuk yüzme öğrenerek sosyalleşmesi sağlanarak hayata daha sıkı tutundu.

 

YÜZME OYUNLARINA KATILDI

 

Engelsiz Kulaçlar Projesi kapsamında yüzme dersleri alan Furkan Ulaşlı ve Ceren Yiğit de hayata daha sıkı tutunup sosyalleşmesi sağlanan engelli çocuklardan sadece ikisi. Furkan ve Ceren proje ile yüzme sporunu geliştirip Giresun’da düzenlenen Down Sendromlular Yüzme Oyunları’na katılma hakkı elde etti. Çok başarılı müsabakalar çıkaran iki yüzücü oyunlarda üç derece elde etti.

 

 

 

3 MADALYA KAZANDILAR

 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projede yere alan Furkan Ulaşlı, 50 metre Serbest Yüzmede1. olarak Altın madalya kazanırken 50 metre Sırtüstü Yüzmede 2. olarak gümüş madalya elde etti. Ceren Yiğit ise 50 metre Sırtüstü Yüzme müsabakalarında üçüncü olarak bronz madalyayı boynuna takmayı başardı. Her iki Down Sendromlu yüzücünün ailesi ise çocuklarının elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu oldu.

 

ÇOCUĞUMUN ÖZGÜVENİ ARTTI

 

Ceren Yiğit’in babası Cavit Yiğit ise kızının Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği çalışma ile yüzmeye başladığını ve her geçen sürede büyük gelişme kat ettiğini söyledi. Akşamları heyecanla yüzme derslerine hazırlandığını, çantasını o heyecanla kendisinin hazırladığını belirten baba Yiğit, çocuğuna bunu yaşatan herkese teşekkür etti. Anne Hatice Yiğit ise çocuğunun proje ile kendine özgüveninin arttığını daha fazla sosyalleştiğini ifade etti.

 

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

 

Kocaeli Özel Sporcular İl Temsilcisi ve Kerem Zihinsel Engelliler Kulübü Antrenörü Makbule Atalı, ise proje ile birçok engelli çocuğunun yüzme öğrendiğini belirtti. Yüzme öğrenerek çocukların fiziki ve ruhsal gelişimlerinin sağlandığını belirten Atalı, bu projeyi Kocaeli’ye kazandıran Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —