Tarih: 09.06.2012 09:55

Engelsiz Kulaçlar 20 madalya ile döndü!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin engelli bireylerin yüzme öğrenerek sosyal hayata katılımlarını artırmak amacı hayata geçirdiği Engelsiz Kulaçlar projesinde başarılar ardı ardına geliyor. Proje kapsamında ilk defa yüzme öğrenen 8 engelli üç farklı şehirde yapılan müsabakalardan 20 madalya ile döndü.

 

 

 

SPORLA SOSYALLEŞİYOR

 

 

Büyükşehir Belediyesi Kocaeli’de yaşamakta olan engellilerin ekonomik, sosyal, fiziksel, psikolojik ve kültürel alanlardaki birçok sorunu çözmek için hizmetlerini sürdürüyor. Engellilerin toplumsal hayata en üst düzeyde katılımlarını sağlamak amacı hayata geçirilen Engelsiz Kulaçlar projesi de sporun ön planda olduğu önemli çalışmalardan biri. Anlamlı proje ile birçok engelli çocuk yüzme öğrenip sosyalleşmesi sağlanarak hayata daha sıkı tutunuyor.

 

 

 

8 ENGELLİ ÇOCUKTAN ÜSTÜN BAŞARI

 

 

Engelsiz Kulaçlar Projesi kapsamında yüzme dersleri alan 8 engelli çocuğumuz İzmir, Samsun ve Edirne’de yapılan yüzme yarışlarında madalyaları topladı. 11 -13 Mayıs günlerinde İzmir Çeşme’de gerçekleşen Ege Artı Yüzme Şampiyonası’nda Güllü Şaylan 50 metre serbest ve sırtüstünde altın madalya kazandı. Varol Vasilica’nın kendi kategorisinde 50 metre sırtüstünde birinci ve 50 metre serbestte 3. olduğu şampiyonada Enes Bulut 100 metre sırtüstünde altın ve 100 metre serbestte gümüş madalya kazandı. Gökhan Aslan da 100 metre sırtüstü ve serbestte 3. oldu.

 

 

 

GÜLLÜ ŞAYLAN BİRİNCİLİĞİ BIRAKMIYOR

 

 

24-25 Mayıs günlerinde Samsun’da düzenlenen Özel Olimpiyatlar          Yüzme Oyunları’nda ise yine Güllü Şaylan 25 metre serbest ve 50 sırtüstünde altın madalyayı yine kimseye kaptırmadı. Yine Faruk Yılmaz 25 metre serbestte altın ve 50 sırtüstünde gümüş madalya alırken Gökhan Aslan da kendi kategorisinde 50 metre serbestte altın madalyaya ulaştı. Aynı oyunlarda Hasan Coşgun 25 metre sırtüstünde ikinci Furkan Ulaşlı da 3. olarak büyük başarı elde etti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —