Tarih: 27.09.2018 21:28

Engelliler ve kamu görevlilerinin isimlerini kullanarak dolandırıcılık yapmaya çalışanlara dikkat

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Kaymakam Gökhan Görgülüaslan, ilçede bu yıl 29 Eylül ile 5 Ekim arasında 26. kez düzenlenecek olan Uluslar arası Ayvalık Engelliler Kültür Sanat ve Spor Festivali öncesinde bazı kişilerin engellileri kullanarak vatandaşları dolandırmak isteyenlerin olduğunu ve bu duruma karşı ilçe esnafıyla, ilçe sakinlerinin dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu. 
Söz konusu dolandırıcıların engellilerin yanı sıra kamu görevlilerinin de isimlerini kullanarak vatandaşları dolandırmak istediğine dikkat çeken Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, “Son günlerde özellikle ilçemiz sınırları içerisinde otel işletmecilerimiz başta olmak üzere işadamları ve esnafları telefonla arayan bazı şahıslar; Ayvalık Kaymakamlığı’ndan yada Türkiye Sakatlar Konfederasyonu’ndan aradıklarını belirterek, aradıkları hayırsever kişilerden para talebinde bulunduklarını ve böylelikle vatandaşlarımızı dolandırmaya çalıştıklarını öğrendik. Kamu kurumlarımızın hiç biri başta Ayvalık Kaymakamlığımız olmak üzere bu tür taleplerde kesinlikle bulunmamaktadır. Bu yüzden de vatandaşlarımız bu tip telefonla arayan yada kamu kuruluşları tarafından gönderildiklerini söyleyerek para talebinde bulunan şahıslara karşı dikkatli olmalarını ve bu tür taleplere itibar etmemeleri gerekmektedir” dedi. 
Kaymakam Görgülüaslan, bu tür şahısların görülmesi halinde de vatandaşların en yakın kolluk kuvvetine başvurmalarını istedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —