Tarih: 02.11.2011 14:46

Engelliler el sanatıyla hayata tutunuyor

Facebook Twitter Linked-in

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bulunan Şehit Zafer İpek İlköğretim ve İş Okulu, zihin engelli öğrencileri iş hayatına hazırlıyor.Okul Müdürü Metin Pehlivan, "Öğrenciler el becerileriyle yaptıkları işleri çevrelerindeki insanlara hediye ederek toplumda kabul görüyorlar" dedi.

 

 

 

Pehlivan, okulda zihinsel engelli öğrencileri iş hayatına hazırladıklarını belirterek, "Okulumuzda normal okullarda eğitim göremeyecek 50 zihinsel engelli öğrenci var. Bunların 35'i ilköğretim kısmında, okulumuzda lise olan iş okulu var. Burada da 15 öğrencimiz vardır. İlköğretim bölümümüzde normal okullardaki programı izliyoruz. Ama normal ilköğretim programını hafifleterek işliyoruz. Bizim okulumuzda her öğrenciye ayrı ayrı eğitim veriliyor. Her öğrenciye kabiliyetine göre eğitim veriyoruz. 1. sınıfta da okuma yazma öğrenen, 5. sınıfta da öğrenen öğrencimiz. Var eğitimi öğrencinin kapasitesine göre veriyoruz.

 

 

 

İlköğretim okulunu bitiren öğrenciler isterlerse iş okuluna devam edebiliyor. 4 yıl süren iş okulunda haftada 30 saat ders var. Bunun yarısı akademik dersler, yarısı da atölye dersleridir. Atölyede öğrencilerimizi iş hayatına hazırlıyoruz. Bu konularda eğitim veriyoruz. Küçük kaslarını ve büyük kaslarını geliştirecek işler yapıyoruz. Ağır işler yaptırmıyoruz. Tehlikeli işlere vermiyoruz. Sadece bir iş yerinde usta-çırak ilişkisini öğretiyoruz. İş ortamına alışma, tehlikeli işleri yapmama, tehlikeli makineleri kullanmama ve ne yapması gerektiği konusunda yol gösteriyoruz. Okul bittikten sonra da elimizden geldiği kadar öğrencilerimize iş bulmaya çalışıyoruz. Ama işe yerleştirme konusunda başarılı olduğumuzu sanmıyorum" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —