Tarih: 04.12.2015 12:33

Engeller aşıldı hünerler saçıldı

Facebook Twitter Linked-in

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Gebze'de düzenlenen törenle kutlandı. Özel çocukların hazırladığı bir birinden özel gösteriler çok beğenildi. Hazırlanan programa oyuncu ve program sunucusu Sezgin Maden'in sürpriz katılımı güzel anlar yaşanmasını sağladı.

Gebze Kent Meydanı Kültür Salonu’nda Gebze Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu, Yumrukaya Eğitim Uygulama Okulu, Gebze Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı programa Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Oyuncu ve Program Sunucusu Sezgin Maden, kurum kuruluşların müdürleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katılım gösterdi. 1992 yılında Birleşmiş Milletlerin aldığı karara doğrultusunda her yıl 3 Aralıkta kutlanan Dünya Engelliler Günü programı saygı duruşu ve işaret dili ile okunan İstiklal Marşı’nın ardından başladı. 

MİLLİ EĞİTİM ÖZEL ÇOCUKLARIN YANINDA
Programda konuşan Gebze Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu Müdürü Dinçer Ekinci engelli olmanın herkesin başına gelebilecek bir durum olduğunu söyledi. Tüm insanların ve kurumların engelliler ve ailelerini toplumsal yaşama katılmasını sağlamak konusunda farkındalığa çağıran Ekinci, özel çocuğa sahip velilerin çocuklarının her şeyi başarabileceklerine inanmaları konusunda uyardı. Programda konuşan Gebze Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel öncelikle özel çocukların aile ve öğretmenlerini gösterdikleri üstün çabadan dolayı kutladı. Demirel, “ Sizlerin bu özverili ve takdire değer çabalarını elimizden gelenin en iyisini yaparak destekleyeceğiz. Milli Eğitim olarak ailelerin ve özel çocukların tüm ihtiyaçlarının karşılıyoruz ve karşılamaya devam edeceğiz. Bu konuda Gebze’de çok yol aldık" şeklinde konuştu.

MADEN GÜLÜMSETTİ
Özel çocukların ailelerinin büyük fedakarlığının takdirin ötesinde olduğunu söyleyen Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ise, devletin eski devlet, basının eski basın, sivil toplumun eski sivil toplum olmadığını özel çocuklara destek olmak adına her dinamiği harekete geçirdiğini söyledi. Arslan, engelliler adına atılan adımların sonuçlarının alınmaya başladığını belirtti. Gebze Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu, Yumrukaya Eğitim Uygulama Okulu, Gebze Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu tanıtıldığı sinevizyon gösterisinin ardından okulların öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı jimlastik gösterisi, şemsiye gösterisi ve koronun söylediği şarkılarla salondaki davetliler güzel anlar yaşadı. Programın sürprizi ile oyuncu ve program sunucusu Sezgin Maden oldu. Maden bir birinden güzel tiplemeleri ile davetlilerin gülümsemesini sağladı. LALE KALAYCIOĞLU

engelliler-1.jpgengelliler-2.jpgengelliler-3.jpgengelliler-4.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —