Tarih: 28.05.2021 20:19

Endo Motor Teknolojisinin Gelişimi

Facebook Twitter Linked-in

 

Endo Motor, diş hekimlerinin endodontik tedaviyi bitirmesine yardımcı olmak için, kök kanalını genişleten tedavi destekleyici bir cihazıdır. 1838'de Edward Maynard, kök kanalını temizlemek ve genişletmek amacıyla bir saatin yayından esinlenerek ilk endodontik aleti yarattı. Maynard'ın savunduğu bu temel ilke yakın zamana kadar devam etti, çünkü bir kök kanalını genişletmek için salınım hareketi gerekliydi. 1899'da diş hekimini çalışmaktan kurtaran dental motor gibi mekanik enstrümanlardan bahsetmeye başladık. 20 yüzyıl boyunca endodonti kapsamında birçok gelişme olsa da Morita 1991 gibi erken bir tarihte empedans ölçümlerini kullanan dünyanın ilk apeks bulucusu Root ZX ile yeni bir çığır açtı. Bir sonraki adım, entegre endo motor sayesinde kök kanalının hazırlanmasını doğrudan kolaylaştıran modüler DentaPort ZX endodontik sistemdi. Ardından TriAuto ZX2 ile entegre apeks bulucuya sahip yeni bir endo motor diş hekimlerinin kullanımına sunuldu. Bu, piyasadaki her iki işlevi tek bir el cihazında birleştiren tek endodontik sistemdi

OGP (Optimum Glide Path) mekanik süzülme yolu oluşturulması için eşsiz fonksiyondu. OTR (Optimum Tork Reverse) eğe kırılmasının ve mikro çatlakların önlenmesine yarayan bir diğer hayati fonksiyondu. OAS (Optimum Apikal Durma) ise pikalde eğe sıkışmasını önlüyordu.

İşte TriAuto ZX2 ‘nin ergonomik tasarım avantajları:

El aleti sadece 140 gram ağırlığındadır ve uygulayıcının elinde çok iyi dengelenmiş bir ağırlık dağılımı sağlar. LCD ekran hem sol hem de sağ elini kullananlar için idealdir. Kullanıcı, ihtiyaçlara bağlı olarak, görülecek mükemmel bir konuma gelene kadar el cihazındaki ekran açısını değiştirebilir. Bu şekilde uygulayıcı, kanaldaki eğenin konumundan ve ilgili tüm parametrelerden her zaman haberdar edilir.

Bu eşsiz cihaz hakkında daha fazla bilgi almak için [email protected] adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla dental ürünler ve cihazlar kapsamında diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —