Tarih: 17.04.2018 16:48

En Uygun İhtiyaç Kredisi

Facebook Twitter Linked-in

Ev ve araba gibi yüksek tutarlardaki kredilerin yanında, daha küçük tutarlardaki ihtiyaçları karşılamaya yönelik çekilen ihtiyaç kredileri, bankadan bankaya değişen faiz oranları ile kredi çekmek isteyen kişilere sunulmaktadır.

Kredi çekmek isteyen kişiler için en önemli olan nokta ise, kredi faizinin düşük olmasıdır. Kişiler, düşük faizli kredi çekerek yapacakları aylık ödemelerin ve toplamdaki ödemenin tutarının mümkün olduğunca az olmasını hedeflemektedir.

En Uygun İhtiyaç Kredisini Nerden Alırım?
İhtiyaç kredilerinin faiz oranları bankadan bankaya, vade sayısına ve çekilmek istenen tutara göre değişmektedir. Ziraat Bankası ve Vakıfbank genellikle diğer bankalara göre daha düşük faizli ihtiyaç kredisi veriyor olsalar da, özel bankalar da müşteri kazanabilmek adına dönem dönem düşük faizli ihtiyaç kredisi kampanyaları düzenlemektedir.

Bayram önceleri, yaz ayları ya da okulların açılmasına yakın zamanlar ihtiyaç kredisine en çok gereksinim duyulan zamanlardır. Bunu bilen bankalar, bu dönemlere özel fırsatlar içeren düşük faizli ve uzun vadeli ihtiyaç kredisi kampanyaları düzenlemektedir. Sizler de ihtiyaç kredisi çekmeden önce, bankaların bu gibi kampanyalar düzenleyip düzenlemediğini karşılaştırmalı olarak inceleyebilir ve bütçenize en uygun faizli ve en uzun vadeli ihtiyaç kredisini çekebilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyim?
İhtiyaç kredisi kullanacak olan kişiler, bankalar arasında faiz karşılaştırması yaparken, arka planda kalan birkaç noktaya da dikkat etmelidir. Her ne kadar düşük faizle kredi veren bir banka seçiliyor olsa da, dosya masrafı, harç vb. adlar altında size yansıtılan masrafların olup olmadığı da kredi çekmeden önce incelenmelidir. Faiz farkı ile elde edeceğiniz karı, dosya masrafı, harç vb. adlar altında fazla fazla ödememeye dikkat etmelisiniz.

Bunun yanında; vade sayısı ve çekeceğiniz kredinin toplam geri ödemesinin ne kadar olduğunu da bankalar arasında karşılaştırmanız faydanıza olacaktır. En uygun ihtiyaç kredisi, en düşük faizli kredi olduğu kadar, en uzun vadeli ve aynı zamanda dosya masrafı ya da harç gibi masrafları içermeyen kredilerdir. Siz de ihtiyaç kredisi çekimi öncesinde bu kalemlere dikkat ederek en uygun krediyi çekebilirsiniz.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —