Tarih: 21.06.2016 10:23

EN GÜZEL DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz yıl çok az sayıda komşunun evlerinde pişirdikleri yemeklerle kendi sokaklarında kurdukları iftar sofralarında oruçlarını açan mahalle sakinleri katılımın artması ile bu yıl 546-547 sokağı kaplayan ikram masalarında yüzlerce kişi birlikte oruçlarını açtı.

SOKAK İFTARINA ÖNCÜLÜK ETTİLER
Geleneksel hale gelen bu organizasyona öncülük eden 547 sokak sakinlerinden Murat Bulut, Musa Günay, Şennur Bulut, Elvan Günay, Hasan Tosun, Gülbitti Aydın, Hatice Aydın, Şahin Yılmaz ve Okan Aydın’ın çaba ve gayretleri ile bu sene biraz daha büyüyen sokak iftarında mahalle sakinlerinden Davut Eraslan hoca ve Nail Canbek’in okuduğu dua ile oruçlarını birlikte açan mahalle sakinleri evlerinde hazırladıkları özel yemek çeşitleri ile aynı sofrayı mübarek günün huzuruyla birlikte paylaştılar. Yerel idarelerin yaptığı iftar yemeklerine rağmen aynı mahallede birbirlerine yakın sokaklarda oturan komşuların dayanışması ile organize edilen iftar yemeğine aynı sokaklarda ikamet eden yaklaşık 130 kişinin birlikte iftar etmesi sağlandı. Komşu iftarına Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bir başka mahallede verilen belediye iftarı dönüşünde katıldığı komşular arası sokak iftarında bir süre komşularla sohbet etti tatlı yiyerek ziyaretini gerçekleştirdi. Köşker, "Kendi sokaklarında güzel bir dayanışma örneği veren, kendi imkanları ile bu güzel günlerin feyzine eren herkesi ve emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

BİZ BİR AİLEYİZ
Seneye gerçekleşecek iftar yemeği için şimdiden kolları sıvayan ve 4 sokağı ve daha fazla alanı kaplaması düşünülen programda komşularla birlikte her yıl hedeflerini büyüteceklerini söyleyen organizasyonun öncülerinden Murat Bulut, "Burada biz bir aileyiz, senede bir defa aynı gün aynı kazanda kaynayan yemeklerle mübarek günün mutluluğunu birlikte yaşama ve o heyecanı birlikte paylaşmaktan başka hiçbir amacımız bulunmamaktır, bizimle birlikte gönlünü ortaya koyan, emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —