Tarih: 10.12.2019 13:05

En Çok Satan Arabalar

Facebook Twitter Linked-in

 

Son yıllarda ise tüm Dünyada SUV karosere sahip araçların satışı önemli oranda artış göstermektedir. Özellikle orta sınıf araç üreticilerinin SUV ve crossover gibi sınıflara daha çok ağırlık vermesi bu segmentin popülaritesini gittikçe arttırmaktadır.

Peki ülkemizde durum ne? Türkiye’de 2019 yılında en çok satan araba modellerini sizler için inceledik. İşte satın alınma tercihlerine göre en fazla ilgi gören arabalar.

Fiat Egea: Fiat markasının 2015 yılında satışa sunduğu Egea modeli tamamen Türk tüketicisi odaklı olarak üretildi. Her ne kadar hatchback ve Station wagon karoser yapılarına sahip olsa da sedan versiyonu ile piyasaya sürüldüğünden bu yana en çok satan modeller listesinin üst sıralarında yer almaktadır.

Renault Megane: 1996 yılından itibaren yollarda görmeye başladığımız Megane, geçirdiği birçok kasa değişikliği ile birlikte yükselen teknolojisi ve büyüyen yapısı ile her zaman en çok tercih edilen bir başka sedan modellerden biri olmuştur. Özellikle markanın dizel motor teknolojiisindeki başarısı özellikle daha tutumlu araç önceliği olan tüketiciler arasında tercih sebeplerinden biri olmuştur.

Renault Clio: Fransız markanın B segmentinde yer alan oyuncusu olan Clio ilk olarak 1991 yılında Türkiye tüketicisi ile buluştu. Özellikle 2012 yılında üretilmeye başlanan yeni nesli ile tüketicinin bakış açısını değiştirecek yenilikler yapmayı başaran Clio her zaman ulaşılabilir fiyat etiketine sahip olmayı başaran bir araba olarak tanınmıştır.

Toyota Corolla: Türkiye’de olduğu kadar dünyada da en çok satan modellerden biri olan Corolla ilk olarak 1989 yılında vitrinlerdeki yerini aldı. Sorunsuzluğu ve bakım maliyetlerinin düşüklüğü ile tanınan model sedan yapısı ile de en çok satılan arabalar arasında yer almayı başarmıştır. Özellikle 2004 yılından itibaren üretilmeye başlanan yeni nesli ile aile otomobili kategorisinde değerlendirilmeye başlanmıştır.

Honda Civic: Ülkemizde marka bağımlılığını yaratan model olarak değerlendirebileceğimiz Civic ilk olarak satışa sunulduğu 1984 yılından bu yana barındırdığı yeni teknolojiler ile her dönem kendisinden bahsettirmeyi başarmıştır. 1996 yılından itibaren kullanıma sunulan yeni nesil motoru ile başarısını perçinleyen Civic, satışa sunulan ilk tam otomatik şanzımana sahip araçlardan biri olarak sürüş alışkanlıklarını da değiştirmeyi başarmıştır.

Volkswagen Passat: Türkiye otomobil piyasasının prestij modellerinden olan Passat, D segmentinin ilk popüler modeli olmayı başarmıştır. Üst segmentte yer almasına rağmen aynı sınıftaki rakiplerine oranla daha ulaşılabilir fiyat etiketi ile dikkat çekmeyi başaran Passat satışa sunulduğu ilk günden bu yana geniş yapısı ve premium malzeme ve işçilik kalitesi ile öne çıkan bir araba olmuştur.

Nissan Qashqai: İlk olarak 2007 yılında tanıtılan Qashqai, Türkiye otomobil piyasasının ilk popüler SUV sınıfı modelidir. Daha önce birçok marka aynı sınıfta araç üretmiş olmasına rağmen Qashqai fiyat etiketi ve içerdiği özellikler sayesinde ilgiyle karşılanmış ve ilk defa Türkiye pazarının en çok satanlar listesine bir SUV araç girmeyi başarmıştır.

Dacia Duster: SUV ve Crossover sınıfının başarısının ardından otomobil üreticileri tüm dünyada aynı sınıfa ait modeller piyasaya sürmüşlerdi. Dacia markası ise daha çok ulaşılabilir fiyata sahip modelleri ile tanınmakta idi. Duster projesi ise temelde yatan Renault teknolojisine sahip ve fiyatı ile de cazip bir model olarak piyasaya sürülünce sadece Türkiye değil aynı zamanda tüm Avrupa pazarında da en çok satan modeller arasında yer almayı başardı.

Opel Astra: 2011 yılında piyasaya sürülen Astra sedan modeli Türkiye’de beklenenin üzerinde satış başarısı yakaladı. 2016 yılında modelin yeni nesli piyasaya sunuldu ancak önemli bir eksiklik vardı. Sadece HB olarak üretilen yeni nesil eski nesil sedan modelinden daha az satış rakamları yakalayınca eski nesil sedan üretimine devam edildi. Aradan geçen 9 yılın ardından aynı kasa ile yola devam eden Astra her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok satan araba modelleri arasında yer almaktadır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —