Tarih: 05.12.2011 09:08

"En büyük Alevi benim"

Facebook Twitter Linked-in

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Suriye ile gelinen noktada yaşanan sıkıntıları anlatarak, ''Komşularla sıfır problem ilişkisi dediysek biz Suriye halkıyla sıfır problem peşindeyiz. Zalimlerle yan yana olmayız'' dedi.

 

Köln Hacı Bektaş-ı Veli Alevi Cemevi'nde matem orucu iftarına katılan Davutoğlu burada yaptığı konuşmada zalimin karşısında mazlumun yanında olduklarını belirterek Suriye konusunda Türkiye'nin insanın mezhebine değil tutumuna ve ilkelerine baktığını söyledi.

 

 

EN BÜYÜK ALEVİ BENİM

 

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Muharrem ayı matem orucuna da değinerek Kerbela'da kanı dökülenlerin insanlığın seçilmiş kulları olduğunu ve onların tüm insanlık adına çile çektiklerini vurgulayarak, ''Ben Toroslar’ın çocuğuyum. Oralarda da Alevi kültürünün izleri vardır. Babaannem dualarında sürekli Ehlibeyt ile sonra başlar Ehlibeyt ile bitirirdi. Ehlibeyt bizim canımız yüreğimiz ciğerimiz ve eğer Ehlibeyti sevmek eğer Ehlibeyt için gözyaşı dökmek eğer Muharrem ayında yas tutmak Alevilik ise en önde gelen Alevi de benim'' dedi.

 

Bu anlamda kendileri için eğer buna karşılık birisi Ehlibeyte muhabbet duymuyorsa acısını yüreğinde hissetmiyorsa o nebiler nebisi sultanı enbiyanın pak evlatlarının çocukları Hazreti Hasan ve Hüseyin'in acısını hissetmiyorsa gece gündüz ibadet etse de hakkın rızasına kavuşamayacağına dikkati çeken Ahmet Davutoğlu kendisinin buna inanmış ve bu bilinçle yetişmiş insan olduğunu kaydetti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —