Tarih: 19.09.2015 11:32

Emlakçılar birlik olmak için toplandı

Facebook Twitter Linked-in

Mesleğe sahip çıkmak ve mesleki saygınlığa ulaşmak için oda olmaya çok yakın olan dernek düzenlediği toplantı ile Gebze’de görev yapan emlakçıları bu konuda bilgilendirdi. Yeni çıkacak olan emlak yasasının neler getireceği konuşuldu. Gebze Osman Hamdibey Kültür Merkezi’nde önceki gün Kocaeli Emlakçılar Derneği (KEM-DER) tarafından yapılan “Mesleğinin Geleceğine Sahip Çık” toplantısına Kocaeli Emlakçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Hacıoğlu, İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, Bursa Emlakçılar Odası Başkanı Erdal Çelebi, odalar ve dernek yöneticileri, KİMEDER Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Gedikoğlu, Gebze’de faaliyet gösteren emlakçılar katıldı. Toplantı öncesi kokteyl verilen davetlilere toplantıda mesleğin durumu ana hatları ile vurgulandı. Seçim süreçlerinin araya girmesi nedeni ile askıya alınan yasanın bir an önce çıkması için yaptıkları mücadeleye ciddi bir şekilde devam edildiği yapılan çalışmalarla birlikte emlakçılara anlatıldı.

ÜYELERİMİZE HİZMET İÇİN VARIZ

Toplantıda konuşmacı olarak söz alan KEM-DER Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Hacıoğlu Kocaeli’nin tüm ilçelerinde  550 civarında  üyeye sahip derneğin oda olmaya çok yakın olduğunu söyledi. Mesleği kurumsal bir hale getirmekle ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirten Hacıoğlu, “Mesleki paylaşımlarımızla hiçbir sektörde olmayan uyumu yakalamayı hedefliyoruz.  Sektörümüzün ticaret hacmi çok büyük, ticaret yapmadan önce her türlü  yeterliliğe ve bilgiye üyelerimizin sahip olması ve bu ölçüde mesleki kaliteyi artırmak için bizler elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.  konuşmacılar tarafından Türkiye genelinde bulunan emlakçı odası ve emlakçılar derneği olarak hazırladıkları ve meclise sundukları emlak yasasının teknik detayları katılımcılarla paylaşıldı. Tüm emlakçılar olarak arkasında durdukları bu yasa ile birlikte emlakçılık mesleğinin sahip olması gereken saygınlığına ulaşacağı özellikle vurgulandı.

MESLEKİ SAYGINLIĞA ULAŞILMALI

Toplantıda konuşmacı olan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa konuşmasında mesleklerinin  herkesin yapabileceği bir iş olmadığını söyledi. Sağlıksız sebeplerle mesleğe hasbel kader girenlerin meslek içinde yeri olmadığının altını çizdi.

Yasa ile ilgili teknik detaylar paylaştı. “Biz oda olarak Bursa’da kaliteyi artırmak için mesleğe zarar verenleri içimizden ayıkladık” diyen Bursa Emlakçılar Odası Başkanı Erdal Çelebi emlakçılar olarak artık hakkettikleri mesleki saygınlığı çalışmaları ile birlikte kazandıklarını söyledi. Kocaeli’nin de oda olmaya çok yakın olduğunu söyleyen Çelebi kendilerinin bu anlamda Kocaeli’ne destek olacaklarını belirtti. Aynı desteği Gebzeli emlakçılardan da beklediklerini belirtti.

Lale KALAYCIOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —