Tarih: 06.08.2016 09:26

EMEKLİLERİMİZ DEMOKRASİ NÖBETLERİNE BÜYÜK KATILIM GÖSTERDİ

Facebook Twitter Linked-in

Ali Tunç, Başkanlar Kurulu olarak 107 şube başkanı ile birlikte 15 Temmuz gecesi yaşanan hain kalkışmanın ilk hedefi olan TBMM’yi ziyaret ederek Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile görüştüklerini belirterek, "Türkiye Cumhuriyetimizin ve Anayasamızın vazgeçilmez ilkelerine vurgu yaparak, her zaman sahip çıkacağımızı ve bağlı kalacağımızı ifade ederek geçmiş olsun temennilerimizi sunduk. Bir gün sonra ise Anıtkabir’i ziyaret ederek büyük önder Atatürk’ü manevi huzurunda saygı duruşunda bulunduk" dedi. 

Ali Tunç, başkanlar kurulu olarak yapılan değerlendirmeleri ise şu şekilde aktardı: "Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Milletinin gözbebeği olarak baktığı bir Kurum olmasına rağmen,15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişimi milletimizi derinden yaralamış, demokrasiyi ve devletimizi ortadan kaldırmaya yönelik hainlerin darbe girişimi tarihe kara bir leke olarak yazılmıştır. Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak, Türkiyemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Türkiye Emekliler Derneğimizin; bu hain girişimin hemen akabinde, bütün teşkilatımızla gerekli hassasiyeti gösterdiğinden ve bundan sonra da Türkiye Cumhuriyetimizi hedef alan hain saldırılara direnmeye devam edeceğinden hiç kimsenin en küçük bir şüphesi bile olmamalıdır.
‘BÜYÜM BİR KATILIM GÖSTERMİŞTİR’
 
16 Temmuz 2016 itibariyle demokrasi nöbetlerine emeklilerimiz büyük bir katılım göstermiştir. Ülkemizin kalkınmasında ve uygarlık seviyesine yükseltilmesinde büyük pay sahibi olan emeklerimiz, Cumhuriyetin değerlerine ve demokrasiye sahip çıkma konusunda taviz vermeyecek bir topluluktur. İç ve dış düşmanlara karşı bütün kesimlerin dayanışma içinde bütünleşmesi gerekmektedir.  Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve milletin fertleri olarak kutuplaşmaktan uzak durulmalıdır. Darbe girişimini püskürten Türk Milleti; Cumhuriyetin kurucusu ulu önder Atatürk’ün hedeflerinden taviz verilmeyeceğini dünyaya ilan etmiştir. Ülkemiz ve milletimizin bir daha bu tür kaosları yaşamamasını temenni eder, darbe direnişinde hayatlarını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dileriz.

‘ZOR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ’
 Zor bir süreçten geçtiğimiz günümüzde, emeklilerimizin sorunlarını değerlendirmek elbette yeri ve zamanı olmamasına rağmen, şartların hızla normale dönmesi ile birlikte emekli aylıklarında oluşan farklılıkların çözümü için İNTİBAK yapılmalıdır. 5510 Sayılı Kanunun 55. Maddesine göre emekli aylıklarına yapılan tüfeye endeksli yüzdeli artışların emeklileri koruyan bir sistem olmadığı gerçeği değerlendirilmeli, seyyanen zammı esas alan yeni bir artış sistemi getirilmelidir. Emeklilerin büyük beklentisi olan banka promosyonları sonuçlanmalıdır. Emeklilerin konut sahibi olması için TOKİ ile birlikte yürütülen, Türkiye Emekliler Derneğimizin altın projesine katkı ve destek devam etmelidir. Hedefimiz; devletimizin katkıları ile evi olmayan emeklileri ev sahibi yapmaktır."

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —