Tarih: 30.06.2015 14:31

Emekliler verilen sözlerin tutulmasını istedi!

Facebook Twitter Linked-in

Destek için CHP Gebze ilçe başkanı Yakup Yılmaz da katıldı. Emekliler adına basın açıklamasını Türkiye Emekliler Derneği Gebze Şubesi Başkanı Ali Tunç yaptı. Tunç yaptığı açıklamada, “Bugün 30 Haziran Emekliler Günü Osmanlının küllerinden yeni bir devlet yapısı kuran yani Türkiye Cumhuriyet’inin kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün emekli oluşunun 88’inci yılı atamızı saygıyla anıyoruz. Manevi huzurunda bir kez daha minnetle anıyoruz. 17. Kez kutladığımız bu anlamlı günde çağdaş ve demokratik bir Türkiye ülküsüyle hayata geçirdiği ve bize emanet ettiği ilke ve devrimlerinin sonuna kadar takipçisi olacağımızı bir kez daha gururla ifade ediyoruz.
 
SIKINTIYI EMEKLİLER ÇEKİYOR

‘’Ülkemizin imarı ve inşası için koyduğu hedeflerden asla sapmadan gururla çalıştık. Kutsal hak olan emekliliği bizler de hak ettik. Bu hakkı da her zaman büyük önderimizin bizlere bıraktığı çağdaş ülkelerin bir nimeti olarak gördük ve kıymetini bildik. Kurduğu ve tüm dünyaya örnek eseri olan Türkiye Cumhuriyeti sayesinde bugün 11 milyon emeklimiz bulunmaktadır. Ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntıların yüküne en çok emekliler çekmektedir. Emeklilerimizin artık rahat nefes alma zamanı gelmiştir. Kurulacak olan koalisyon hükümetinden beklentilerimiz var. çünkü seçim döneminde bütün partilerin seçim vaatleri var.’’
 
BAYRAMLARDA İKİ MAAŞ DESTEK SAĞLANMALI

Bizleri beklentiye yönlendirdiler. Şimdi bize verilen şu vaatlerin gerçekleşmesini bekliyoruz; 1-İntibakta eşitliğin sağlanması. 2-Gösterge sistemine geri dönülmesi. 3-5510 yasadaki enflasyon endeksi hükmü değiştirilmeli emekliye refah payı verilmeli. 4-Vergi iadesindeki haksızlık giderilmeli %4 olarak ödenen verdi iadesi %10’a çıkarılmalı. 5-2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgesine tüm emekliler ibaresi eklenerek promosyon işçi, bağkur emeklileri de almalıdır. 6-Sağlık hizmetlerinde muayene ve ilaç reçete katkı paylarından muaf tutulmalı. 7-Yılda iki kez dini bayramlara iki maaş destek sağlanmalı. Sıraladığımız bu talepleri yeni kurulacak olan hükümetten bekliyoruz.” 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —