Tarih: 06.03.2020 10:06

Emekli, intibak bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

Aylık bağlama oranlarındaki adaletsizliğin giderilmesini ve intibak yasasının çıkarılmasını bekleyen milyonlarca emekli, eşitsizliklerin bir an önce son bulmasını bekliyor.

Milyonlarca emekli zam farklarını almaya başlarken, özellikle 2000 yılından sonra emekli SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü intibak yasası ile maaş hesaplamalarında da kullanılan aylık bağlama oranlarındaki eşitsizliklerin de son bulmasını içerecek çalışmalarda.

Konu ile ilgili gazetemize konuşan Bünyamin Yılmaz, gözü intibak yasası ve aylık bağlama oranlarındaki eşitsizliğin giderilmesinde olan milyonlarca emekliden sadece biri. 36 yıl çalıştıktan sonra önce EYT mağduriyeti ile karşı karşıya gelen ve emekliliği uzayan Yılmaz, bu yılın Nisan ayında emekli olduğunu ifade etti.

BİN 800 LİRA İLE GEÇİNMEYE ÇALIŞIYORUZ

Açlık sınırı asgari ücretin bile üstünde seyrederken kendisinin sadece bin 800 lira emekli aylığı ile zor bela geçinmeye çalıştığını belirten Yılmaz, “Üniversite okuyan iki çocuğum var. Evimin aylık kredisini ödüyorum. Mutfak, yakacak, giyecek masrafları da zaten ayrı bir kalem. Bunların hepsini 1800 lira ile karşılamaya çalışıyorum. Benim gibi milyonlarca emekli bu durumu yaşıyor. İntibak yasası artık gelmeli, aylık bağlama oranlarındaki eşitsizlikler de son bulmalı” diyerek, milyonlarca emeklinin taleplerini    gündeme taşıdı

ÖZEL   HABER/HABER MERKEZİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —