Tarih: 14.09.2021 13:43

EMDR Nedir ve Nasıl Yapılır?

Facebook Twitter Linked-in

EMDR Nedir ve Nasıl Yapılır?

EMDR nedir dediğimizde yapılabilecek en basit açıklama, göz hareketlerinde bir takım duyarsızlaşmanın vuku bulmasıdır. Bu anlamda bu durum, kişilerin hayatları boyunca yaşamış oldukları genel zorlukların bir dışa vurumu olarak ortaya çıkmaktadır. Bu olumsuz durumun ve getirmiş olduğu semptomların etkili bir şekilde ortadan kaldırılmasını sağlayan bir psikotedavi yöntemi olarak EMDR, kimi zaman kısa zaman içerisinde, kimi zaman ise uzun çalışmalar sonucunda elde edilen iyileşme süreçleri ile yürütülmektedir. 

İzmir EMDR tedavisi, günlük hayatımıza bazı negatif etkileri olan ve bilinçaltımızda bulunan problemlerin insan beyninde bulunan temellerini bulma, açığa çıkarma ve sonrasında tedavi etme işlevini görmektedir. Bu anlamda bir insanın belirli bir hatıraya karşı duyarsız ve umursamaz tavırlar sergilemesi, hatıranın kişide ne gibi duygular uyandırdığı gibi durumları göz önünde bulundurarak ilerletilen bir sistemi bulunmaktadır. 

EMDR terapisi uygulanışı ise genel anlamda hipnoz veya ilaç olarak uygulanmaz. Beynin genel olarak adaptif bilgi işleme sistemi uyarılmaktadır.  Bu anlamda farklı uyarımlar sağlanır ve anıların yaratmış olduğu olumsuzluklar beyinde farklı bir şekilde bağlanmaya çalışılmaktadır. Belirtilen uyarılar ise farklı şekillerde işlenebilir. Bu anlamda sesler, titreşimler ve dizlere ya da omuzlara dokunma ile uyarılara erişilebilir. 

Tedavinin uygulanma prensibine ve kişiye bağlı olarak süreler farklı şekillerde gelişebilmektedir. EMDR terapisi kimlere uygulanır dediğimizde ise belirli bir yaş aralığı karşımıza çıkmaz. Bu anlamda EMDR tedavisinin kullanılabileceği alanlar içerisinde şunlar sayılabilmektedir;

EMDR tedavisinin bilinen bir yan etkisi bulunmamakla birlikte kanıtlanmış getirileri vardır. İzmir EMDR tedavisi ise uzman bir terapist ile yürütülmektedir. Bu anlamda profesyonellerin kişinin durumuna ve tedavinin seyrine uygun olarak oluşturduğu planlar, belirli bir süre zarfında, seanslara bölünerek uygulanabilmektedir. 

Bu anlamda EMDR terapisinin uygulanması ise yalnızca EMDR Türkiye Derneği’ne kayıtlı olan ve EMDR Avrupa Onaylı Sertifikası bulunan psikologlar tarafından yürütülebilmektedir. Bu anlamda oldukça titiz oluşturulmuş etkili bir tedavi olduğundan bahsedebiliriz. Detaylı bilgi için https://izmirpsikoloji.com/izmir-emdr-terapisi/ bağlantısını kullanabilirsiniz.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —