Tarih: 17.07.2019 10:14

Ellibeş’ten Sarıbay’a cevap geldi

Facebook Twitter Linked-in

Milli İrade Meydanı’nda gerçekleşen 15 Temmuz programında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet alanı terk etmişti. Hürriyet’in bu tepkisinin ardından partisinin il başkanı Cengiz Sarıbay’dan da açıklama gelmesi üzerine AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş’ten cevap geldi

15 Temmuz programında yaşanan gelişmelere ilişkin bir açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, “Baştan belirtmeliyim ki, Cumhurbaşkanımız 3 yıl sonra İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki anma programında kimseyi yuhalatmamıştır” dedi.

KİMSEYİ YUHALATMAMIŞTIR

Konu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, “CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’ndaki anma programıyla ilgili tek taraflı hazırlanmış basın açıklamasını büyük bir üzüntüyle okudum. Baştan belirtmeliyim ki, Cumhurbaşkanımız 3 yıl sonra İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki anma programında kimseyi yuhalatmamıştır. Canı pahasına o gece hain kalkışmaya direnen, kurşunların arasından çıkıp, kör uçuşla İstanbul’a inen, eli kanlı terör örgütüne karşı göğsünü siper ederek bu kalkışmanın bastırılmasında baş aktör olan Cumhurbaşkanımız, haklı olarak o geceden başlayarak bu kalkışmaya karşı halkımızın destansı direnişini sürekli küçümsemeye çalışanlara karşı gerçekleri ifade etmiştir” şeklinde konuştu.

HALKIMIZIN AKLIYLA DALGA GEÇER GİBİ

“Bir tarafta, o gece canlarını feda edenler ve onlara liderlik etmiş Cumhurbaşkanımız bulunurken, diğer tarafta darbe girişimi bastırılana kadar sessizliğe bürünenleri, kendisine çağrı yapıldığı halde yaşananları bir film gibi seyredenleri herkes görmüş ve değerlendirmesini yapmıştır” diyerek sözlerine devam eden Ellibeş, “Halkımız yaşanan süreci ve bugün gelinen noktadan kimin sorumlu olduğunu çok açık görmekte ve Cumhurbaşkanımızın arkasındadır. Üç yıl sonra, “Bu kontrollü darbedir”, “Bunlar tiyatro oynuyor”, dedikleri şehit ve gazilerimizden özür dileme zahmetine girmeden, halkımızın aklıyla dalga geçer gibi ortaya çıkmak, görünen o ki kimseye inandırıcı gelmemiştir” diye konuştu.

MANİDAR OLMUŞ
Açıklamalarına devam eden Ellibeş, “Kaldı ki, İzmit’teki programda Kemal Kılıçdaroğlu’nu da, törene katılan CHP’li arkadaşlarımızı da kimse yuhalamamıştır. Buna rağmen, İzmit başta olmak üzere, bir yerlerden düğmeye basılmış gibi diğer ilçelerde aynı anda CHP’li arkadaşların hepsinin alanı terk etmesi manidar olmuştur. Milli birlik gününde, sözde geçmişi anlatan ve yalan yanlış bilgilerle şişirilmiş bir yazıyla, halkımızın aklını karıştırarak yapılmış bu açıklamayı kabul etmiyorum. Halkımızın da dikkate almayacağına inanıyorum. Bu programın önüne hiçbir siyasi çekişmenin geçmemesi gerekir. Anlık gelişen bir olay üzerinden bu kadar yoğun söylem ve saldırıyı doğru bulmadığımı özellikle belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —