El emeğiyle kazanıp hacca gitmenin hayalini kuruyor

El emeğiyle kazanıp hacca gitmenin hayalini kuruyor

Çankırı'nın Eldivan ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Satı Pehlivanoğlu, sirke, marmelat, tarhana ve erişte gibi ürünler yapıp satarak kazandığı parayla hacca gitmenin planlarını yapıyor.

Çankırı'nın Eldivan ilçesinde yaşayan Satı Pehlivanoğlu, yaptığı ürünleri satarak kazandığı parayla hacca gitmenin hayalini kuruyor.

Sarayköy'de bir kurumdan emekli olan eşiyle yaşayan 61 yaşındaki Pehlivanoğlu, yaz aylarında bahçesindeki elma, armut, üzüm ve dut ile dağlarda yetişen alıç ve kuşburnu gibi meyveleri topluyor.

Topladığı ürünleri evinin bahçesine kurduğu ocakta kaynattıktan sonra sirke kuran Pehlivanoğlu, ardından cam şişe ve küplere döktüğü sirkeyi iki yıl beklemeye bırakıyor.

Ayrıca marmelat, tarhana ve erişte gibi ürünler de yapıp satan Pehlivanoğlu, kazandığı parayla hacca gitmenin hayalini kuruyor.

"Benim amacım mal mülk değil, Kabe'yi görmek"

Pehlivanoğlu, , 17 yıldır sirke yapıp sattığını söyledi.

Sirkesini tanıdıkları vasıtasıyla sattığını ve herkesin memnun kaldığını dile getiren Pehlivanoğlu, son dönemde ilçedeki kooperatif aracılığıyla da ürün sattığını anlattı.

Sirkeyi hazırlarken meyveyi en az iki saat odun ateşinde kaynattığını belirten Pehlivanoğlu, "Meyveleri kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyorum. Bir hafta sonra da mayasını ve tuzunu atıyorum. Sirkenin karanlıkta yapılması, güneş görmemesi lazım. Bakır kaplarda yapmak da önemli. Daha güzel oluyor." diye konuştu.

Pehlivanoğlu, sirke ve diğer ürünlerden kazandığı parayla ev ekonomisine destek sağladığını ama büyük bölümünü biriktirdiğini dile getirerek, "Benim amacım mal mülk değil, Kabe'yi görmek istiyorum. Helal kazanarak el emeğiyle hacca gitmek istiyorum. Yeterli birikimi yaptıktan sonra hac için müracaat edeceğim." ifadelerini kullandı.

AA



Konya’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Muş’ta 1 milyon 820 bin TL’lik sahte ürün ele geçirildi

Iğdır’da 26 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

Liverpool şampiyonluk kutlamalarına dalan sürücüye 21 yıl 6 ay hapis

Öğrencilerden öğretmene şiddete sendikalardan tepki

OMÜ’de idari personele Kapsayıcı Üniversite Yaşam Eğitimi

Akçakale’de 3 bin 900 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

Tuzla’da çatı yangını korkuttu

Şanlıurfa’da 5 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Motosikletin çarptığı kadın yaralandı

Pervari’de grup köy yolu kardan kapandı

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0

ADÜ’lü güreşçi Türkiye şampiyonu oldu

İş Sanat Anadolu Sergileri İznik’te

Samsun’da üç aracın karıştığı kaza: 6 yaralı

İzinsiz kullanılan Balon balığı projesi mahkemelik oldu

Okandan’dan OSB’de net mesaj: "Üreten Kayseri, güçlü Türkiye"

Sultangazi Belediyesi BESYO, PMYO, POEM ve Bekçilik kurslarını başlattı

Feribottan atlayan kişiyi Gestaş personelleri ve balıkçılar kurtardı

Sinop’ta servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 10 yaralı

TFF 3. Lig Sultan Su İnegölspor: 1 - Ankaragücü: 2

‘81 İlde 81 Orman’ projesi Kahramanmaraş ile devam ediyor

Kepez’in ’Anında Çözüm’ ekibi 7/24 iş başında

Nesine 2. Lig: Somaspor: 0 -Bursaspor: 3

"Çatlı" filmi tanıtıldı: Abdullah Çatlı’yı Galatasaraylı eski futbolcu Vedat İnceefe canlandıracak

Balıkesir’de jandarma, sessiz aparatlı hırsızları kıskıvrak yakaladı

Tekirdağ’da tefecilik operasyonunda 3 tutuklama

TFF 2. Lig: Aliağa FK: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1

Zehir tacirlerine geçit yok

Kırşehir’de kaçakçılık operasyonu: silah, mühimmat ve tarihi eser ele geçirildi

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.