Tarih: 01.03.2012 11:39

EKOSDER gerekeni yaptı!

Facebook Twitter Linked-in

Gebze ve Dilovası’ndaki kömür tesislerinin, kömürcüler organize sanayi bölgesi alanı olarak belirtilen bölgeye taşınması için Kocaeli Valiliği tarafından verilen süre 29 Şubat Çarşamba günü doldu. Bugünden itibaren Dilovası’ndaki limanlarda kömür sevkiyatı yapılmasına izin vermeyeceklerinin altını çizen Vali Ercan Topaca, yaklaşık 25 tesisin bu alana taşınması konusunda kararlı olduklarını belirtmişti. 

 

 

‘HALK ÇOK MAĞDUR’

 

 

Vali Topaca kömürcüler organize sanayi kurulması konusunda kararlılığını sürdürürken, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan konuyu TBMM’deki konuşmasında gündeme getirerek, 2005 yılında alınan araştırma komisyon raporlarındaki ‘Dilovası’na bir çivi daha çakılamaz’ kararının yok sayıldığına ve ilçe halkının zor şartlar altında yaşamını sürdürdüğüne dikkat çekmişti. 

 

 

TAKİPÇİSİ OLACAK

 

 

Son olarak, ilçede faaliyet gösteren Ekoloji ve Sağlık Derneği Ankara’ya giderek Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan aracılığıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Hazırladıkları dosyayı Kılıçdaroğlu’na sunan dernek yetkilileri, Genel Başkan’dan “Bu konuyla yakından ilgileneceğim” cevabını aldı.

 

 

AÇIKLAMA GELMİŞTİ

 

 

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu ise söz konusu yapımı planlanan organize sanayi bölgesi ile ilgili olarak, “İçerisinde evlerin, işyerlerinin, lokanta ve bakkalların olduğu bir mahalleyi sanayi bölgesi ilan etmek oldukça vahim bir durumdur” yorumunu yaptı.

 

 

(Avaz Gazetesi)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —