Tarih: 16.10.2014 11:22

Ekim ayı meclisi ikinci oturumu gerçekleşti

Facebook Twitter Linked-in

Mecliste Dilovası Belediyesi 2015 yılı bütçesi görüşülerek onaylandı.

 

Toltar, şehitleri unutmadı

 

Ekim ayı meclisinin açılış konuşmasını yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Hafta sonu Kartepe'de düşen helikopter sonrası 4 askerimiz şehit olmuşlardır. Binbaşı, astsubay, üsteğmen ve teğmen kardeşlerimiz burada şehit oldu. Gerçekten çok üzücü bir vaka idi. Allah tekrarlarını nasip etmesin. Ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Ülkemizin ve tüm silahlı kuvvetlerinin başı sağolsun."diyerek başladığı konuşmasına son günlerde ülkemizde yaşanan eylemlere dikkat çekti.

 

Yaşanan olayları tasvip etmiyoruz

 

Başkan Toltar "Son haftalarda ülkemizde bazı olaylar yaşanmaktadır. Tamamen siyasi ve maksadını aşan ve hiçbir insanın istemeyeceği olaylar oldu. Sözde Kobani’yi, Suriye’de ki olayları bahane ederek okulları, kamu binalarına zarar vererek tahrip ederek kullanılmaz hale getirmek izah edilemiyecek bir anlayıştır. Bir ilçede belediye binası yerle bir edildi.

 

Okullarımız, kamu kurumlarımız tahrip edildi bazı belediyelerde ki iş makineleri yakıldı. Bunları yapanların insanlığından tamamen şüphe ediyorum. Bu ülkede yaşayan insanlara zarar vermek demokratik hakla hiçbir ilgisi yoktur. Halkımız bunları görüyor. Ancak devletimiz bunların üstesinden geldi ve daima da gelecektir. Bu olaylar sonrası ne elde edildi 40'a yakın gencecik vatandaşımız canından oldu. Ocaklar söndü. Biz yaşanan bu olayları tasvip etmiyor ve kınıyoruz, kabullenmiyoruz hiçbir siyasi parti bunların demokratik bir hak olduğunu söyleyemez. Bir kez daha üzüldüğümüzü belirterek bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz."dedi.

 

Bütçe onaylandı

 

Dilovası Belediyesi’nin meclis toplantısında, bütçe oy birliği ile oylandı. Belediye’nin bütçesi 59 milyon 750 bin TL olarak onaylanırken, Belediye Başkanı Ali Toltar, ilçeye hizmetlerin devam edeceğini, yeni bütçeyle Dilovası Belediyesi imkânlarını daha verimli bir şekilde kullanılarak, Dilovası halkına daha çok hizmet sağlayacağını söyledi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —