Tarih: 13.02.2014 11:54

“Eğitime büyük yatırım yapıyoruz”

Facebook Twitter Linked-in

Onun için en büyük yatırımı eğitime yapıyoruz" dedi. Bakanı Fikri Işık, "11 yıllık AK Parti iktidarı olarak 11 yıldır bütçeden en fazla payı eğitime ayırıyoruz. Bu sene eğitime ayırdığımız para 78,5 milyar. İşte bu iktidarımızın halkımıza verdiği önemin bir göstergesidir.

 

Biz Türkiye'nin geleceğinin, ülkemizin geleceğinin eğitim, bilim ve teknolojide olduğunu iyi biliyoruz. Onun için en büyük yatırımı eğitime yapıyoruz. Son 11 yılda net 400 binin üzerinde öğretmen aldık. Şubat ayında 10 bin atama yapıldı, şimdi Allah kısmet ederse Ağustos ayında 40 bin öğretmen ataması daha yapacağız. Öğretmen sayımızı 850 bine çıkaracağız. Bu son 11 yılda alınan öğretmen sayısı mevcut öğretmen sayısını geçmiş olacak. Bu Türkiye için çok önemli bir başarı.

 

Biliyoruz ki, öğretmensiz ve okulsuz eğitim olmaz." dedi. Velilere seslenen Bakan Işık, "Bu okullara öğrencilerimizi göndermekle işimiz bitmiyor" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer çocuklarımız iyi bir eğitim alırsa, hem ailelerimiz kurtulur hem ülkemiz kalkınır. Bakın, bu okullara öğrencilerimizi göndermekle işimiz bitmiyor veliler. Biz okullarımızı çocuklarımızın sosyalleşme mekanları olarak göreceğiz. Anneler sakın ha 'bunu niye öğrenmedin' diye çocuklarınıza baskı yapmayın. 'Başıma icat çıkarma sakın' demeyin. “ dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —