Tarih: 10.11.2011 13:24

Eğitimdeki engeller kaldırılıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eğitimde engel tanımadığını her fırsatta ortaya koyuyor. Büyükşehir, şimdi de iki birimi aracılığıyla engelli vatandaşların yanında. Kültür Sosyal İşler ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlıkları bir araya gelerek eğitimin önündeki engelleri kaldırmaya çalışıyor. Yapılan işbirliği çerçevesinde iyileştirme merkezinde bulunan engelli vatandaşlar Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı özel araçlarla KO-MEK kurs merkezlerine taşınıyor. Ulaşım engelini aşan vatandaşlar KO-MEK’te bilgisayar eğitimi almanın mutluluğunu yaşıyor.

 

KOMEK’TE BİLGİSİYAR KURSU ALIYORLAR

 

Gündoğdu Rehabilitasyon Merkezi’nden gelen üç engelli vatandaş, Leyla Atakan KO-MEK Kurs Merkezi’nde Bilgisayar Kullanımı eğitimi alıyor. Yetişkin eğitiminin Türkiye’deki en önemli adreslerinden olan KO-MEK eğitimde engel tanımadığını bir kez daha ortaya koymuş oluyor.

 

ULAŞIM İÇİN ÖZEL ARAÇLAR KULLANILIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların KO-MEK’ten eğitim alabilmeleri için gerekli ulaşım hizmetini de sağlıyor. Necla Kaya, Serdal Ağırkaya ve Mualla Özkan adlı vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı asansörlü özel araçlarla  alınarak KO-MEK kurs merkezine getiriliyor. Kursiyerler, Leyla Atakan KO-MEK Kurs Merkezi’ndeki engelli asansörüyle de rahatlıkla sınıflarına ulaşıyor. Verilen hizmetlerle engelli vatandaşların sosyal ortamda daha fazla yer alması amaçlanıyor.

 

KO-MEK HAYATIMIZA HEYECAN KATTI

 

KO-MEK’in sağladığı hizmetlerle engellerini aştığını söyleyen Necla Kaya bilgisayar kullanımı kursuna katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kaya, “Daha önce monoton bir hayatımız vardı. Büyükşehir Belediyesi bize bu imkanı sununca hayatımız değişti. Araç gönderip bizi aldırıyorlar ve KO-MEK’e getiriyorlar. Buradaki hocalarımızdan çok memnunuz. Derslerde anlamadığımız yerleri defalarca sormamıza rağmen hiç bıkmadan tekrar tekrar anlatıyorlar’’ dedi. 

 

 

ZORLUK ÇEKMİYORUZ

 

KO-MEK kursiyeri Necla hanım ise rehabilitasyon merkezinden sınıfa kadar olan ulaşım sürecine değinerek, “Engelli olduğumuz için, araç kuruma kadar gelip bizi alıyor ve KO-MEK’e getiriyor. Binanın içinde bulunan asansör sayesinde zorluk çekmeden sınıflarımıza ulaşıyoruz. Burada olduğum için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

 

KO-MEK İLE SONUNA KADAR DEVAM

 

Bilgisayar Kullanımı kursiyeri Serdal Ağırkaya da kurstaki ortama vurgu yaparak, “Burada çok güzel bir arkadaşlık ortamı var ve hocalarımız çok iyi. KO-MEK kurslarına katılmaktan son derece memnunum ve sonuna kadar devam etmek istiyorum’’ dedi. Ağırkaya, “Kurslara ulaşımımız çok kolay oluyor. Belediyemizin bize sunduğu engelli aracı ile ulaşımımızı sağlıyoruz. Bize böyle güzel bir imkânı sunan Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na tüm engelliler adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —