Tarih: 25.11.2015 11:59

Eğitimcilerden Vali’ye ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, beraberindeki bir grup öğretmen ile birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarette Yeni Turan Anaokulu öğretmenlerinden Beyza Özünal Demur, Meslek Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Anıl Ergin, Mimar Sinan Dereli Ortaokulu öğretmenlerinden Doğan Karaca, Yahya Kaptan Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Satiya Saral ve Akşemsettin İlkokulu öğretmenlerinden Mehmet Kaya hazır bulundu. Vali Güzeloğlu da kendisini ziyaret eden öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak kendilerini hediye takdim etti.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Hediye takdiminin ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Çelik, “Kabullerinden dolayı Valimize tüm eğitim ve öğretmenler camiası olarak teşekkür ediyorum. Kendisinin eğitim adına verdiği destekler takdirle karşılanıyor. Bir ülke eğitim meselesini hallettiği sürece her anlamda gelişir” diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Güzeloğlu ise, “24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü kutluyorum. Öğretmenlerimizin birlikte gelişen ve güçlenen Türkiye için önemi büyüktür. İnsana dayalı tüm değerlerin hazırlayıcısı, eğitimin sağlayıcısı öğretmenlerdir. Öğretmenlik en kutsal meslek ve görevdir” dedi.

 

ÖĞRENMEK İBADETTİR

Öğretmenlere yönelik saygının her toplumda yüce bir kavram olarak kabul edildiğini dile getiren Vali Güzeloğlu, şöyle konuştu: “İnancımız da öğretmene büyük önem verir. Okumak ve öğrenmek bir ibadettir. Öğretmenlik ömür boyu öğrencisiyle bütünleşen bir adanmışlıktır. Öğretmenlerimiz hayatın her alanında değerleri aktaran, bunların yaşatılması için çabalayan varlıklardır” diyerek öğretmenliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğunun altını çizdi.

 

ÖĞRETMENLERİNİ ANDI

Öğretmenlerimizin toplumun gelişmesi anlamındaki çabalarının değerli olduğunun da altını çizen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Benim bugünlere gelmemin en önemli sahibi öğretmenlerimdir. Hayatta olan öğretmenlerin ellerinden öperek onlara sevgi ve saygımı sunuyorum. Hakkın rahmetine kavuşmuş ve şehit olan öğretmenlerimi rahmetle ve minnetle anıyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —