Tarih: 30.11.2011 16:48

Eğitim sevdalıları Gebze’de yad edildi

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Tarihte Eğitime Gönül Verenler’ konulu konferansta tarihe ilgi gösteren Gebzeliler salonu doldurdu. Tarihçi-yazar Talha Uğurluel’in konuşmacı olarak katıldığı konferans Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirildi.

 

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliği yaptığı konferansa ayrıca; Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Kent Konseyi Başkanı İbrahim Güngör, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Tarihçi Uğurluel, bir gencin aklına takılan "Osmanlı'yı bu kadar büyük yapan neydi" sorusundan yola çıkarak yapılan araştırmayı slayt gösterisiyle izleyicilere sundu. Uğurluel konuşmasında; Osmanlı sultanlarının sadece cami yapmadığını, onun yanına okul, aşevi, sağlık ocağı, üniversite yaparak eğitime büyük verdiğini kaydetti. Uğurluel, “Osmanlı sultanları, en ücra köylerden zeki öğrencileri bularak özel eğitim vermişler ve büyük insanların yetişmesine neden olmuşlardır. Günümüzde de nesle bu şekilde sahip çıkılması gerekir. Eğitim her şeyin başıdır’’ dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —