• BIST 100

    17102,44%2,42
  • DOLAR

    43,65% 0,03
  • EURO

    51,99% 0,31
  • GRAM ALTIN

    7074,50% -0,84
  • Ç. ALTIN

    11731,12% -0,15

Ege’nin zirvesinde şölen: Gediz Murat Dağı’nda on binler buluştu

Ege’nin zirvesinde şölen: Gediz Murat Dağı’nda on binler buluştu

GÜNDEM 19.01.2026 18:55:41 0
Ege’nin zirvesinde şölen: Gediz Murat Dağı’nda on binler buluştu
Kütahya’nın Gediz ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen "Murat Dağı Kızak ve Kayak Festivali", bölge tarihine geçecek bir katılımla gerçekleştirildi. Ege ve Marmara bölgelerinin su kaynağı olan Murat Dağı, bu kez binlerce vatandaşın eğlence ve heyecan dolu anlarına tanıklık etti.
Gediz Belediyesi tarafından düzenlenen festival, beklenen ilginin çok üzerinde bir katılımcı sayısına ulaştı. On binlerce kişinin akın ettiği festival alanında vatandaşlar karın keyfini çıkardı. Ünlü sunucu ve DJ Doğukan Alsay’ın performansı eşliğinde düzenlenen müzik etkinlikleri, kartopu savaşları ve kızak yarışları katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı. Bölgede bir ilk olma özelliği taşıyan festivale devlet erkanı da tam kadro katıldı. Protokol üyeleri vatandaşlarla selamlaşarak, pistlerdeki coşkuya ortak oldular.
Festival, Gediz’in gastronomi değerleriyle de ön plana çıktı. Soğuk havada Murat Dağı’nın zirvesine çıkan misafirlere ilçenin dünyaca ünlü ve coğrafi işaretli lezzeti olan Gediz tarhana çorbası ikram edildi. Karlı zirvelerde içleri ısıtan bu geleneksel lezzet, yerel kültürün tanıtımı açısından ziyaretçilerden tam not aldı.
Festivalin mimarı olan Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, "İlk kez düzenlediğimiz festivalimiz, bölgemizde bir ilk olma özelliği taşıyor. Marmara ve Ege denizlerimizi besleyen Murat Dağı’mızda termal turizmin yanında kayak ve kızak turizmini de canlandırmakta gayretliyiz. Murat Dağı sadece kışın değil, termal kaynakları ve doğasıyla dört mevsim hizmet verebilen nadir merkezlerden biridir. Hedefimiz, burayı Türkiye’nin en önemli cazibe merkezlerinden biri haline getirmektir. Bu kış şöleninde bizleri yalnız bırakmayan sayın valimize, milletvekilimize ve on binlerce hemşehrimize teşekkür ediyorum" dedi.
Festival, Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’nin bölge ekonomisine ve tanıtımına sağladığı katkıyı bir kez daha tescilledi. Termal suyun sıcaklığı ile kayağın heyecanını birleştiren merkezin önümüzdeki yıllarda ulusal çapta daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapması ve Ege’nin kış turizmindeki lokomotifi olması bekleniyor.
Festivale Kütahya Valisi Musa Işın, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Gediz Kaymakamı Emrah Uzun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, çevre belde belediye başkanları, STK temsilcileri ve protokol üyeleri katıldı.

Vali Aktaş Gölcük’te Muhtarların Taleplerini Dinledi

Çayırova’dan Gazze’ye kardeşlik eli uzandı

BAŞKAN BÜYÜKGÖZ’DEN HUZUREVİ SAKİNLERİNE MORAL ZİYARETİ

Asker Paketi ve Asker Seti Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Büyükşehir, filenin velilerini GEBZESEM’de buluşturdu; Bu turnuvanın kazananı dostluk oldu

Genel Başkan Rıdvan Eşin: Genel Merkezimiz Diyalog ve İstişarenin Adresi Oluyor

BAŞKAN BÜYÜKGÖZ ŞAMPİYONLARI AĞIRLADI

Kartepe’de Ramazan Hazırlığı

Pazarcı Esnafından Kumsar’a Yoğun İlgi

İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Vali İlhami Aktaşı Ziyaret Etti

Üniversite yolculuğunda ilk destek Darıca Belediyesi’nden

Çayırova’da bilgi evi öğrencileri, bilgilerini yarıştırdı

Gölcük Belediyesi Voleybolda tarih yazdı: Üst Üste 3. Şampiyonluk

Köstebekler aynı anda tünel açmaya devam ediyor; Körfezray’da çalışmalar 4 TBM ile hız kazandı

Büyükşehir’in kontrol botu ihaleye çıkıyor

Şampiyon Karateciler Başkan Kocaman’ın Konuğu Oldu

Düzyaylalılar Derneğinden Vali Aktaş’a Davet

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi ve Kulüp Başkanları, Vali Aktaş'ı Ziyaret Etti

Ertan Şimşek: Yeni Nesil Liderlik Artık Empati ve İletişim Üzerine Kuruluyor

Gebze’de "Çözüm Odaklı" Saha Mesaisi: Meclis Üyesi Ayhan Yılmaz Esnafla Buluştu

Fadime Teyze, Büyükşehir’le yalnız değil

Başkan Büyükakın, Ankara’da

Eren’in hayatı “beyaz baston” eğitimiyle değişti

İSU, GEBZE’DE 2025 YILINDA 701 MİLYON LİRALIK YATIRIM

GTÜ Laboratuvarından Sanayiye Patent Devri

BAŞKAN BÜYÜKGÖZ: “SPOR HER YAŞTA HAYATIN VAZGEÇİLMEZİDİR”

Kartepe’de Vefa Rüzgarı

Çiftçi, “İş makineleri filomuzu güçlendirmeye devam ediyoruz”

Büyükşehir’den Gebze’ye yeni itfaiye binası

Büyükşehir, “Kandıra Sahilleri Turizm Çalıştayı” düzenledi; Kandıra’nın turizm geleceği ortak akılla belirleniyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.