Ege'de 3,5 ayda 10 bin düzensiz göçmen yakalandı

Ege

Sahil güvenlik, emniyet ve jandarma ekipleri, ocaktan bu yana Ege kıyılarında yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan yaklaşık 10 bin düzensiz göçmeni yakaladı.

Türkiye'nin Avrupa'ya en yakın noktaları arasında yer alan Ege kıyılarında, yılbaşından bu yana yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan yaklaşık 10 bin düzensiz göçmen yakalandı.

İç karışıklık, savaş, ekonomik sıkıntılar, siyasi belirsizlikler gibi nedenlerle ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve Türkiye'ye gelen düzensiz göçmenlerin Avrupa'ya olan "umuda yolculuk"ları geçmiş yıllara oranla azalsa da devam ediyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Ege Denizi, Akdeniz ve Karadeniz'de, emniyet ve jandarma birimleri ise karada düzensiz göçmenlerin yasa dışı geçişlerini önlemek için aralıksız çalışma yürütüyor.

Avrupa'ya geçişte en çok Ege tercih edildi
Yunan adalarına yakınlığı nedeniyle Avrupa'ya geçişte en fazla Ege Denizi tercih edildi. Yılbaşından bu yana geçiş girişiminin hemen hemen tamamı da Ege Denizi'nde gerçekleşti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ocaktan beri 5 bin 729 düzensiz göçmeni denizde yakaladı. Bu süre zarfında 6 kişi denizde boğularak ya da hipotermi nedeniyle hayatını kaybetti, 15 organizatör de gözaltına alındı. 

Umuda yolculuğa çıkamadan yakalandılar
Güvenlik güçleri, düzensiz göçmenlerin organizatörler aracılığıyla deniz yoluyla Yunanistan'a geçme girişimlerine yönelik karada da operasyonlar düzenledi.

Sahil güvenlik, jandarma ve emniyet birimlerinin müşterek operasyonlarında da binlerce düzensiz göçmen yasa dışı göçe çıkamadan engellendi.

Umuda yolculuğa hazırlanan 3 bin 919 düzensiz göçmen ile 82 organizatör ortak operasyonlarla karada yakalandı.

Yılbaşından bu yana 5 bin 729'u deniz, 3 bin 919'u karada olmak üzere 9 bin 648 düzensiz göçmen güvenlik güçlerince ilgili birimlere teslim edildi.
AA



Düğün konvoyunda trafiği tehlikeye atan şahıslara 15 bin 888 TL ceza

Tartıştığı eşini tabancayla bacağından vurarak yaraladı

Başkan Durbay’ın ölüm haberini alan Manisalılar hastaneye koştu

CHP’de Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Yürütme Kurulu belli oldu

Aliağa Helvacı’dan farklı galibiyet: 7-0

Osmaniye’de otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 ölü, 2 yaralı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı

Elazığ’da trafik kazası: 1 ağır yaralı

Takla atan otomobil hurdaya döndü: Aynı aileden 3 kişi yaralandı

Kuaför dükkanına baltalı saldırı kamerada

Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 0 - RAMS Başakşehir: 0 (İlk yarı)

Malatya’da yük treni hemzemin geçitte otomobile çarptı: 5 yaralı

Çeşme Belediyespor Küçük Kız Voleybol Takımı şampiyonluğunu ilan etti

Trendyol 1. Lig: Pendikspor: 1 - Iğdır FK: 1

Kayseri’de kaza üstüne kaza: 1’i ağır 7 yaralı

Sorgun’da semt pazarında yangın

Ağrı’da kazada kaldırıma çarpan araç takla attı: 2 yaralı

İmren Alaçatıspor, Balçova Termalspor evinde mağlup

Sokak kedisine üşümesin diye kestane kazanının yanında bakıyor

Zigana’da roller değişti: Yenisinden geçiliyor, eskisinde eğleniliyor

AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: "AJet ve Türk Hava Yolları sadece birer havayolu şirketi değil, aynı zamanda Türkiye’nin dünyaya açılan yüzü^"

Özhan Çıvgın: "Son anlarda kontrolü kaybettik"

Hasan Dağı’na tırmanan 2 üniversite öğrencisi dağda mahsur kaldı

Siirt’te yol bakım seferberliği

Kurtalan’da maddi hasarlı kaza

Turşuların başrol oyuncusu lahananın hasadına devam ediliyor

Çeşme Belediyespor, Özderespor deplasmanından puansız döndü

AK Parti Karesi’den mahalle buluşması

Muş’ta firari hükümlü yakalandı

Adana’da motosiklet kazası: 1 ölü

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.