Tarih: 31.08.2016 20:42

Efkan Ala'nın İstifasının Perde Arkası Ortaya Çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevden ayrılmasını değerlendirdi. Zeyrek, Efkan Ala'nın istifasıyla ilgili ulaştığı kulis bilgilerini anlattı.

ALA'NIN İSTİFASINDA İKİ NEDEN OLABİLİR

Zeyrek'in Efkan Ala'nın yakın çevresinden ve Beştepe'den aldığı kulis bilgilerine göre Ala'nın görevden ayrılmasında öne çıkan iki neden var. Nedenlerden biri, Efkan Ala'nın üzerindeki yükün ağırlığı nedeniyle istifa etmiş olabileceği, diğeri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ala'nın istifasını istemiş olması.

KUVVETLİ OLASILIK ERDOĞAN'IN İSTİFASINI İSTEMİŞ OLMASI

Deniz Zeyrek'e göre ise istifada en kuvvetli neden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ala'nın istifasını istemesi. Erdoğan, kamu kuruluşlarındaki FETÖ operasyonlarında Efkan Ala ile yöntem yönünden ayrıştıklarını, bunun için de Ala'nın görevden ayrılmasını istediğini ve bunu da sağlam bir kulisten duyduğunu söyledi.

DOLMABAHÇE TESPİTİ

Öte yandan CNN Türk yayınına bağlanan Hande Fırat ise çarpıcı bir tespitte bulundu. Fırat Dolmabahçe Mutabakatı sırasında kadraja giren ve görevde kalmaya devam eden son AK Partili bakandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —