Tarih: 01.09.2016 14:25

EFKAN ALA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖREVİNİ DEVREDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini Mehmet Müezzinoğlu'na devrettikten sonra İçişleri Bakanlığı'nda geldi. Soylu'yu bakanlık girişinde askerler, polisler ve bakanlık bürokratları karşıladı.

Süleyman Soylu, bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Efkan Ala'dan devraldı.

"YÜCE ALLAH'A ŞÜKÜRLER OLSUN"
Görevini devreden Efkan Ala, şunları söyledi:

"Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Öncelikle bize bugünleri armağan eden yüce Allah'a şükürler olsun. Beni bu göreve getiren Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Şehit olan arkadaşlarımız var, gazi olarak hayatlarını devam ettiren arkadaşlarımız var, bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

"SAYIN BAKANIM, YENİ GÖREVİNİZ HAYIRLI UĞURLU OLSUN"
Bu görevi yerine getirirken her zaman desteğini yanımda hissettiğim TBMM'ye şükranlarımı sunuyorum. Sayın bakanım, yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun. Tüm içtenliğimde ülkemizin menfaati için sizin başarılı olmanızı temenni ediyorum"

İçişleri Bakanlığı'nda devir teslim

Görevi devralan Süleyman Soylu da şunları söyledi:

"21.asra Türkiye iyi başladı. On yıllar sonra bugünler hatırlandığında bu büyük mücadele ve Türkiye'nin hikayesi bütün dünyaya örnek bir hikaye olacaktır. Hukukun üstünlüğünden hiçbir dakika ayrılmayan bir Türkiye tablosu 21. asrın özetidir. Ortak vatan, tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak ve ifade etmek istiyorum ki vatanın bölünmez bütünlüğü ve bu anlayış 21. yüzyıl hikayesinin özetidir. Her noktada alın terini akıtandan, sabah besmele için kapısını açan esnafa kadar herkesin hukuku, herkesin yarına ait iddiası var. Bu iddia birliktir, beraberliktir. Bu iddia yükselen Türkiye'dir.

BİZ BU VATANIN NÖBETÇİLERİYİZ
Biz bu vatanın nöbetçileriyiz. Önemli olan bize bu görevi tevdi eden, bu emaneti veren aziz milletimize mahcup olmamaktır. Aziz ve asil milletimizin feraseti bu sınavı hem geçmişimizin onuruna yakışacak şekilde devam etmesini sağlamak hem de geleceğimize emin bir toprak parçası bırakmak üzere devam edecek."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —