Tarih: 02.11.2011 14:35

Edremit'te parkomat uygulaması

Facebook Twitter Linked-in

 Balıkesir’in Edremit Belediyesi tarafından başlatılan Parkomat uygulaması ile, şehir merkezindeki trafik probleminin rahatlaması vatandaşların olumlu tepkilerini toplamaya başladı. Sene başında başlatılan yeni çalışma ile park sorunun önüne geçilirken, bir yandan da ilçenin en büyük sorunlarından birisi olan istihdam sorununa da bir nebze olsa çözüm olundu.

 

 

Dünyanın birçok çağdaş ve modern şehrinde uygulanan Parkomat uygulamasının Edremit’te de başlaması, ilçe merkezindeki araç trafiği yoğunluğunu rahatlattı. İlçe merkezinde trafik yoğunluğunun yaşandığı 15 cadde ve sokakta başlatılan uygulama ile ilk 15 dakika ücretsiz olan otopark uygulaması sorunların çözümü oldu. 25 kişilik bir istihdam ortamı sağlayan modern uygulama ile ilgili vatandaşların ve birçok esnafın memnuniyetini dile getirmesi ise dikkatleri çekiyor. Şehir merkezinde yoğun araç trafiği yüzünden yaşanan birçok problem bu uygulama ile artık son buldu.

 

 

Uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren esnaflar ve şehir merkezinde ikamet eden vatandaşlar, “Parkomat uygulaması, araç sahiplerini ilk etapta korkutmuş ve tepkiler toplamıştı. Bu uygulamanın tepkileri ilerleyen zamanlarda yok oldu ve olumlu görüşlerimizi beraberinde getirdi. Çünkü, ev ve iş yerlerimizin önleri eskiden olduğu gibi araçlarla dolmuyor. Park yerleri çizgilerle belirlendiği için ev ve iş yerlerimizin girişleri araçlarla kapanmıyor. Sıkış tepiş bir çarşı görümünü artık Edremit’te yok. Bu uygulama ilçe merkezimize rahat bir nefes aldırdı” diye yorumlar yaptı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —