Tarih: 26.11.2011 11:28

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yılı

Facebook Twitter Linked-in

25 Kasım 1922'de düşman işgalinden kurtularak Misak-ı Milli sınırlarına dâhil edilen serhad şehri Edirne'nin kurtuluş bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Talatpaşa Asfaltı'na kurulan tören alanı, Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü nedeniyle coşkulu kalabalığın akınına uğradı. Adeta sokaklara dökülen Edirneliler, soğuk havaya aldırış etmeden kurtuluş coşkusunu yaşadı.

 

 

 

SEMBOLİK GÖSTERİ YAPILDI

 

Vali Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan kurtuluş coşkusu, Garnizon Komutanlığı ziyaretiyle devam etti. Buradaki tebriklerin ardından tören alanına geçildi. Vali Sözer, Başkan Sedefçi ve Tuğgeneral Demirci'nin Edirne halkının bayramını kutlamasının ardından Edirne'nin düşman işgalinden kuruluşunun sembolik gösterisi yapıldı.

 

 

ÜST TEĞMEN'DRN ANLAMLI KONUŞMA

 

 

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Üsteğmen İbrahim Erşin, Meriç, Arda ve Tunca nehirlerini bağrında birleştiren, sanatın, tarihin ve doğanın kucaklaştığı Edirne'nin 1361'de Osmanlı toraklarına katıldığını ifade ederek, "İstanbul'un alınmasına kadar olan süreçte Osmanlı İmparatorluğu'na 92 yıl başkentlik yapmıştır. 19 yüzyılda iki kez Rus işgaline maruz kalmış, Balkan harbinde ise Sırp ve Bulgarların hedefi olmuştur. Edirne müdafii Şükrü Paşa, Türk askerinin azim ve kararlılığı ile yüksek vatan sevgisini birleştirerek birçok imkânsızlık ve yoksulluğa rağmen

kendisine verilen vazifeyi başarı ile yapmış ve iki aylık mukavemet süresini üç ay daha uzatarak 155 gün Bulgar ve Sırp kuvvetleri karşısında şehri savunmuştur" dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —