Tarih: 11.05.2012 17:11

Edirne'de Onkoloji Hastanesi açıldı!

Facebook Twitter Linked-in

Başta Edirne olmak üzere Trakya ve Balkanlara yönelik hizmet vermesi amaçlanan Balkan Onkoloji Hastanesi, düzenlenen törenle hizmete girdi. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi yanında açılışı yapılan ve yaklaşık 6 milyon TL'ye mal olan hastane günde, 50'si yatılı olmak üzere 250 hastaya hizmet verecek.

 

 

Hastanenin açılışına; Edirne Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere, AKP Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Karamanlıoğlu, Genel Sekreter Erengül Özdemir, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, rektör adayları ve çok sayıda akademisyen katıldı.

 

 

Açılış öncesi konuşan Rektör Enver Duran, hastanenin bölgeye ve Balkanlara yönelik hizmet vereceğini belirterek hastanede modern tıbbın son teknolojiyle birleştirildiğini kaydetti. Son yılların en güvenilir kanser ilaçlarının da hastanede el değmeden hazırlanacağını ifade eden Duran, "Hastalar, insan hatasından arınmış bir şekilde tedavi olacak. Yıllardır hizmet veren birimlerin Onkoloji Hastanesi çatısı altında toplanması hastaların bir yerden bir yere koşuşturmasını da engelleyecek. Hastanenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

 

 

 

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek hastanenin açılışı yapıldı. Yaklaşık 6 milyon TL'ye mal olan hastanenin günde, 50'si yatan olmak üzere 250 hastaya hizmet vermesi bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —