Tarih: 30.01.2012 09:32

Ebru ile hayata bağlandı

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Meslek ve Sanat Eğitim Kursları’na (KO-MEK) katılıp ve burada aldığı eğitim sayesinde psikolojik rahatsızlığından ve kullandığı antidepresan ilaçlarından kurtuldu. Değirmendere KO-MEK Kurs Merkezi ebru kursiyeri Şafak Ceylan, KO-MEK kurslarındaki aile ortamı ile mutluluğu yakalayıp hastalığını yenmeyi başardı.

 

 

"KO-MEK’TE KENDİMİ HUZURLU HİSSEDİYORUM"

 

 

45 yaşında ve ev hanımı olan ebru kursiyeri Şafak Ceylan, KO-MEK’teki aile ortamına değinerek, ‘’KO-MEK kurslarına ilk açıldığından bu yana, her yıl birkaç kursa katılıyorum. Buradaki aile ortamı sayesinde kendimi burada huzur içinde hissediyorum. Bu yüzden Diksiyon, Aerobik, Tiyatro ve İngilizce kursları gibi birçok kursa katıldım. Bu yılda Ebru kursuna başladım. KO-MEK kursları kişisel gelişimimin yanında psikolojik sorunlarımın çözmeme de yardımcı oldu’’ dedi.

 

 

’PANİK ATAK’’ HASTALIĞINI EBRU İLE YENDİ

 

 

Sağlık sorunları yüzünden çaresiz durumdayken KO-MEK’in elinden tuttuğunu belirten Ceylan,  Uzun yıllardır panik atak hastasıydım ve etkisi yüksek olan ilaç kullanıyordum. Doktora her gittiğimde ilaçlarımın dozu artıyordun ve yataktan çıkamaz hale gelmiştim. Doktorum bunun bir sonu olmadığını, kendime bir uğraş bulmamı ve bu ilacı kesmenin en güzel yolunun resim yapmak olduğunu söyledi. Bunun üzerine bende KO-MEK kursunda Ebru kursuna gelmeye karar verdim. Ebru kursuna başladığım andan itibaren ilaçımın dozunu düşürdüm şuan kullanmıyorum. Ebru sayesinde hastalığımı yenmeyi başardım’’dedi.

 

 

HER FIRÇA DARBESİ AYRI BİR HAZ

 

KO-MEK kurslarından çok memnun olduğunu her fırsatta dile getiren ebru kursiyeri Şafak Ceylan, ‘’Ebru kursundaki sıcak ortam ile kendimi buluyorum. Ebru tekne ile bütünleşiyoruz, rahatlıyoruz ve her attığımız fırça darbesi bize ayrı bir haz katıyor. Ebrunun verdiği bu haz ile kendimi çok daha iyi hissediyorum. Burada kendimizi iyi hissetmemizde ebrunun yanında samimi arkadaşlık ortamının da çok büyük etkisi var. Usta öğreticimiz de bize elinden geldiğince ebru konusunda, sıkıntılarımız noktasında bizimle yakından ilgileniyor ‘’ dedi.

 

 

CEYLAN’DAN BAŞKAN’A TEŞEKKÜR

 

Ebru kursiyeri Şafak Ceylan,” KO-MEK mesleği olmayanlar için güzel bir olduğu kadar kendisini geliştirmek, mutlu etmek isteyenler içinde çok faydalı bir yer. Bizlere böyle samimi, güzel ve faydalı imkânları sunan Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —