• BIST 100

    11234,06%2,06
  • DOLAR

    42,56% 0,09
  • EURO

    49,64% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5764,42% 0,33
  • Ç. ALTIN

    9304,17% 0,25

Düzce’nin "Kusursuz" ekibi

Düzce’nin "Kusursuz" ekibi

GÜNDEM 3.12.2025 10:19:11 0
Düzce’nin
Düzce’de 2017 yılında hizmete açılan ve down sendromlu bireylerin istihdam edildiği "Kusursuz Kafe", özel bireylerin hem ekonomik kazanç sağlamasına hem de sosyalleşmesine katkı sunuyor.
Düzce Belediyesi’nin desteğiyle Kent Park içerisinde faaliyete geçen kafede, gerekli eğitimleri tamamlayan 17 down sendromlu birey görev yapıyor. Müşterilere hizmet sunarak iş hayatına atılan çalışanlar, hem aile ekonomilerine katkıda bulunuyor hem de sosyal hayata adaptasyon süreçlerini hızlandırıyor. Kafedeki çalışma ortamı ve personelin performansı, müşterilerden de takdir topluyor.

"Hayata tutunuyorlar"
Kafenin koordinatörü öğretmen Senem Verep, işletmenin 2017’den bu yana gelişerek hizmet vermeye devam ettiğini söyledi. Kafenin sıcak bir atmosfere sahip olduğunu ve menülerini sürekli yenilediklerini belirten Verep, "Değerli arkadaşlarımız sosyalleşmek için buraya geliyorlar. Kış bahçesi de yapıyoruz. Özel arkadaşlarımızla özel misafirlerimizi burada ağırlamaya devam edeceğiz. Özel bireylerimizle kat ettiğimiz yol normal bir bireyle hemen hemen aynı durumda. Hayata tutunuyorlar, gerekli gördükleri zaman evlerini kendileri geçindiriyorlar. Kendilerine eş seçebiliyorlar, evlilik yapıyorlar, çocukları olan arkadaşlarımız var. Hayatın her alanında sosyalleşmek adına halk oyunlarına gidiyorlar. Ritim gruplarına girerek en iyi çalışma arkadaşı en iyi var oluş hikayesini tekrardan sil baştan yazıyorlar" dedi.

"Burada çok mutluyum"
Kafede görev yapan down sendromlu Ahmet Koçak, çalışma ortamından duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Burada arkadaşlarımla ve öğretmenlerimle çok mutluyum. Çok eğlenceli bir yer. Çok çalışıyorum. Hatta o kadar çok mutluyum ki herkesi seviyorum. İnsanlar bana çok saygılı davranıyorlar. Toplum olarak birbirimizi seviyoruz. Hepimiz burada arkadaşız" diye konuştu.
Bir başka çalışan down sendromlu Sedat Çiçek de, "Burada çalışarak ev ekonomisine destek veriyorum. Evin ihtiyaçlarını karşılayabiliyorum. Burada çalışmaktan memnunum" şeklinde konuştu.

"Onları daha iyi anlayabiliyorum"
İşletme aşçısı Burçin Bayar ise kendi ailesinde de engelli bir birey bulunduğunu, bu nedenle çalışanları daha iyi anlayabildiğini aktardı. Bayar, "Kusursuz Kafe’de hep birlikte çalışıyoruz ve sosyalleşiyoruz. Bunlar çok önemli şeyler. Özel bireylerin sosyalleşmesi, topluma kazandırılması Kusursuz Kafe açısından da çok önemli bir durum. Kendilerini anlamak ve onlarla bir çalışma ortamında bulunmak bizim için çok güzel. Bazı noktalarda zorlanıyoruz ama birlikte aşabileceğimiz şeyler olunca güzel oluyor" ifadelerini kullandı.

Real Madrid’de Eder Militao, 4 ay sahalardan uzak kalacak

Seyir halindeki otomobilin motor kısmından alevler yükseldi

Belediye başkanının sopayla gençleri dövdüğü iddia edildi

Tuzla Kariyer Fuarı kapılarını açıyor: 26 firma, 607 iş gücü talebini duyuracak

Dünyanın en büyük 6. otel yangını faciasında gerekçeli karar açıklandı

Migren sandığınız baş ağrısının asıl sebebi ’Fibromiyalji’ olabilir

Bahis oynadığı tespit edilen 197 futbolcu daha PFDK’ya sevk edildi

5. Dünya Alpagut Şampiyonası’nın galibi Türkiye!

Malatya’da kayıp olarak aranan yaşlı adam ölü bulundu

Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - Bodrum FK: 0

Büyükşehir meclisinde 91 madde görüşülerek karara bağlandı

Aliağalı yüzücüler Türkiye finalinde zirvede

Erciyes 38 FK’da Adem Çak ile ilk antrenman

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut: "Sevgi köprüsü ile gönülden gönüle bağ kuruyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban’ı kabul etti

Zonguldak’ta patpat ile ticari araç çarpıştı

Başkan Büyükkılıç’ın 2027 ‘Kültür Başkentliği’ önergesi meclisten tam destek aldı

Sarıcakaya’da iyi tarım desteği

Tavana bastı, ofise düştü: Yara almadan kurtuldu

Bakan Yardımcısı Eminoğlu ve Serkan Yıldırım Bilecik’te gençlik projelerini görüştü

Bursa’da devrilen ağaç korku dolu anlar yaşattı

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonu: 4 gözaltı

Yoldan çıkan otomobil ağaca çarptı: 2’si çocuk 4 kişi yaralandı

’Çıplak ayak’ eylemine Başkan Cemil Tugay’dan yanıt

Öğretmene ve akrana şiddeti uzmanı değerlendirdi

Corendon Airlines iki ödül aldı

Konyaaltı’da sürdürülebilir enerji ve iklim eylem planı hazırlanıyor

Düzce Belediyesi teyakkuz halinde

Battalgazi Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı tamamlandı

Iğdırlılardan Çağrı: "Kirli havadan dolayı ölmek istemiyoruz"

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.