Tarih: 18.11.2011 14:04

Düzce'de içme suyu konuşıldu

Facebook Twitter Linked-in

Düzce'de İçme Suyu ve Sıvı Atım Sistemleri konulu toplantı düzenlendi. Vali Vasip Şahin'in başkanlık ettiği toplantıda iki önemli konu görüşüldü. Düzce'nin Melen içme su havzasında bulunması nedeniyle yaşanan sorunlar ve sıkıntıların çözümüne ilişkin talepler masaya yatırıldı. Toplantının diğer önemli gündem maddesinde ise Düzce ilini kapsayan içme suyu projesi yer aldı.

 

 

ÇEVRESEL SORUNLAR ÇÖZLECEK

 

Vali Vasip Şahin, Düzce'nin önemli iki konusu için bir araya geldiklerini belirterek, “Birincisi Düzce'nin Melen içme su havzasında bulunması nedeniyle bir takım yaşadığı sorunlar ve sıkıntılar onların çözümüne ilişkin bir takım değerler talepler var. Bunlar öncelikli görüşülecek. Burada en önemli konuda kirlenmeyi önleyecek tesislerin yapılması. Özellikle atık su deşarjı toplanması ve onun arıtımıyla ilgili konu önemli bir sorun olarak Düzce'nin önünde beklemekte. Bunun yanında diğer çevresel sorunlar görüşülecek” dedi.

 

 

KONUYU NETLEŞECEK

 

İkinci konunun ise Düzce'nin özelikle ova bölümünde bulunan köy ve ilçelerini kapsayacak tarzda bir bütünleşik içme suyu projesinin olduğunu ifade eden Vali Şahin, “Bu konuda DSİ Genel Müdürlüğünden mastır planı yapılması talebimiz oldu. Bu talebimize onumlu yanıt aldık. Onun ilk üst seviyede çalışma toplantısını yapacağız. Bundan sonra bir dişi toplantılarla bu konuyu neticelendireceğiz” diye konuştu.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —