Tarih: 25.12.2016 09:26

Düşen Uçakta Sanatçılar ve Rus Basın Mensupları Vardı

Facebook Twitter Linked-in

Rusya Savunma Bakanlığı'na ait içinde 91 kişi bulunan Tupolev TU-154 tipi uçağın Soçi'den havalandıktan sonra düştü. Rusya savunma bakanlığı basın departmanı düşen uçkataki yolcularla ilgili açıklama yaptı.

RUS ASKERLERİNİN YENİ YILINI KUTLAMAYA GİDİYORLARDI

Açıklamada kaybolan uçakta bulunanlar Suriye'deki Rus hava üssü Hmeymim'de bulunan Rus Hava Kuvvetleri'nin yeni Yılını kutlamak için giden Rusya Silahlı Kuvvetleri, sanatçılar ve çeşitli Rus basın mensuplarından oluştuğu belirtildi.

UÇAKTA 83 KİŞİ VARDI

Rusya'nın Soçi şehrinde askeriyeye ait bir Tu-154 tipi uçağın düştüğü ve içinde 8'i mürettebat toplam 83 kişinin olduğu bildirildi.

Rus resmi haber ajansı Ria Novosti'nin verdiği habere göre daha önce radardan kaybolduğu belirtilen uçağın pilotaj veya teknik arızadan dolayı düşmüş olabileceği belirtildi. Daha önce Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Adler Havaalanı'ndan havalanan uçak kısa bir süre sonra radardan kaybolmuştu.

Savunma Bakanlığı Basın servisi yaptığı açıklamada uçakta askeri yetkililerin yanı sıra bazı sanatçılar ve dokuz kişilik bir basın mensubu grubunun bulunduğunu belirtti.

Şuanda uçağın aranmasına devam edildiği ve radarda kaybolan uçak ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bilgi verildiği bildirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —