• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

Dursun Özbek’e ‘Fatih Terim’ soruldu

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fatih Terim'in takımın başına gelip gelmeyeceği konusunda net konuşmadı.

SPOR 19.12.2017 15:48:00 0
Dursun Özbek’e ‘Fatih Terim’ soruldu

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fatih Terim'in takımın başına gelip gelmeyeceği konusunda net konuşmadı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, dün teknik direktör Igor Tudor ile yolların ayrılması ve olağanüstü genel kurul kararının ardından açıklamalarda bulundu. Özbek'in TT Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında öne çıkan başlıklar şöyle:

Dün itibariyle iki önemli karar aldık. Birincisi Teknik Direktör Igor Tudor ile yolları ayırdık. İkincisi ise görülen lüzum üzerine genel kurul kararı aldık. Bunun Galatasaray'a faydalı olacağını düşünüyorum. Üyelerin katılarak iradelerini ortaya koymalarını istiyorum. Galatasaray'ın tüzüğünde var. Toplanan imzalar çok demokratik bir hak. Erken seçimin ne zaman yapılacağı tüzükte belli. Yönetim olarak erken seçime ihtiyaç hissettiğimiz için bu seçimi yapıyoruz. Bugünkü durumu yanlış değerlendirmemek lazım. 2,5 senedir olduğu gibi yönetim kurulu görevinin başındadır. Hizmetlerde aksama olur mu gibi düşüncelere girilmesin. Galatasaray için en iyisini yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Hiçbir zaman verdiğimiz hizmette aksama olmaz. Galatasaray yine şampiyonluğun en büyük adayıdır.

EN KUVVETLİ OLMAMIZ GEREKEN ZAMAN

Yönetim kurulumuzda eksikler vardı. İstifa etmiş arkadaşlarımız vardı. Mayıs 2018'e giderken mevcut yönetimin daha güçlenmesi hasıl olmuştu. Daha önce imza toplayan arkadaşlar da bu gerekliliği belirtmişlerdi. Mayıs 2018'e güçlü olarak ilerleme zorunluluğu var. Mayıs 2018 çok kritik bir tarih. Artık kenetlenme zamanı. Ocak'ta kim seçilirse seçilsin Galatasaraylılar o başkanın etrafında kenetlenip başkanla beraber yürüyeceğiz. En kuvvetli olmamız gereken zaman şimdi.

Şu ana kadar kimse ile görüşmedik. Galatasaray'a hizmet etme arzusunda olan kim varsa onla görüşeceğiz. Bizim liseli, liseli değil gibi bir ayrımım yok. Hizmetten kimsenin kaçmaması lazım. Teklif götüreceğimiz arkadaşlar tabii ki var ama olay daha taze olduğu için kimseyle görüşmedik. Bizim camia olarak birlik olmamız lazım.

GELECEK YÖNETİMİN GÖREV SÜRESİ NE KADAR OLACAK?

Tüzüğümüzde belli. Ünal Aysal seçime giderken süresi belliydi, Alp Yalman da seçime giderken zaten süresini 2 yıl olarak açıklamıştı. Bugün bir ihtiyaç hasıl olmuştur, gelecek yönetimin projelerini uygulamak için gerekli zamanı olması lazım.

KİMSE GALATASARAY'A ZARAR VEREMEZ

Özellikle Mayıs 2018'e giderken birliğin, beraberliğin olmazsa olmaz olduğunu söyledim. Bugün gelinen durumda bir proje yapıyoruz, eleştirinin ötesinde projeye zarar vermek üzere söylemler oluyor. Özellikle Galatasaray yönetimini yıpratmak isteyen mihraklar Galatasaray'a zarar vermeye başladı. Galatasaray bunu hak etmiyor. Eksiklerimizi söyleyebilirsiniz, ben eleştiriye her zaman açığım ama ne zaman yönetimi ve başkanı yıpratalım derseniz orada dur deriz. Sadece başkan ve yönetimi yıpratmak adına hiç kimse Galatasaray'a zarar veremez. Bu yönetim Galatasaray'ın yönetimi, destek verin diye defalarca söyledim. Kimse Galatasaray'a zarar veremez. Bu seçim onun sonucudur. Bu seçimle gelecek yönetime şunu vadediyorum, hiç hilafsız, şüphe götürmeyecek şekilde yönetimin arkasındayım. En büyük destekçisiyim. Ben seçilirsem de beraber olalım, birbirimize destek verelim. Genel kurulun iradesine herkes saygı duymak zorunda. Bugünkü seçim böyle bir ortam kaybolduğu içindir. Birbirimizi aşağıya çekiyoruz, bunun durmasını istiyorum. Oluşacak yeni yönetim kurulu da genel kurulun iradesi ile oluşacak. Kim seçilirse seçilsin herkesi yeni yönetimin etrafında birleşmeye çağırıyorum.

FATİH TERİM AÇIKLAMASI

Terim, benim de çok sevdiğim muhteşem hizmetler vermiş bir insandır. İki aydan beri Fatih Terim etrafında devamlı bir tartışma dönüyor. Bunun Terim'e de zarar verdiğini düşünüyorum. Yönetim kurulu zamanı geldiğinde bütün değerlendirmeler içinde en uygun seçimi yapar. Galatasaray'a hizmet etmiş kişiler yıpratılmamalı. Bırakın yönetim kurulu en uygun kararı versin.

SON GÜNE KADAR TUDOR'A DESTEK VERDİM

Son güne kadar Tudor'a destek verdim. Fakat Sayın Tudor öyle bir linçe uğradı ki Sayın Tudor Galatasaray'a hizmet etme seviyesinden uzaklaşmaya başladı. Gerek ruhsal, gerek fiziksel olarak etkilendiğini düşünüyorum. Hepimiz Galatasaray'ın başarısı için uğraşıyoruz. Bu başarı çizgisinden uzaklaşmaya başladığı zaman kimse kusura bakmasın. Yönetimse yönetim gider, teknik direktörse teknik direktör gider. En önemli çizgi Galatasaray'ın başarısıdır.

KİM ADAY OLACAKSA HESAPLARIMIZ AÇIK

Galatasaray başkanlığı günlük karar verilen bir şey değildir. Seneler önceden hazırlanmaya başlanması gerekiyor. Temmuzda imzalar toplandı. O zamandan beri hazırlanmazsa ne zaman hazırlanacaklar. Ben herkesin hazırlıklı olduğunu düşünüyorum. Belki de en hazırlıksız olan mevcut yönetimdir. Böyle bir şeyin arkasına yaslanılmasını kabul etmiyorum. Bugünden itibaren çağrı yapıyorum. Kim seçime girecekse kapımız açık. Gelsinler, Galatasaray'ı bütün şeffaflığıyla önlerine koyalım. Bir şekilde seçileyim, sonra bakarız yok. Detaylı bilgi almak isteyen varsa kapımız açık. Ben Galatasaray'ın bu görevine talibim. Seçime girecek arkadaşlarım için de kendilerine bu hizmeti vermeye hazırım. Galatasaray'da enkaz edebiyatı dönemi bitti. Bu tartışmaların Galatasaray'a 5 kuruş faydası yok. Hiçbir zaman yönetimdeki sıkıntılarla ilgili hiç şikayet etmedim. Bunun için de 24 saat kim ilgilenmek istiyorsa, ekibimle beraber bütün hesabı kitabı vereceğiz. Seçim sonrası artık geçmiş yönetimleri suçlama dönemleri olmasın.

Yönetimlerde süreklilik esas. Mevcut yönetim kurulu kulübün bütün ihtiyaçlarını yerine getirmekle sorumlu. Hiç kimse Galatasaray'ın hizmetlerini aksayacağını düşünmesin. Seçim gününe kadar en iyisini vermek görevimizdir.

MAYIS'TA GENEL KURUL YAPILACAK MI?

Geçmişte Ünal Aysal'ın yaptığı seçim var. Duygun Başkan'ın göreve geldiği dönemde kendisi 6 aylık dönem olduğu için oraya kadar götürmek istedi. Galatasaray'da 3 aylık seçim yapmak mı faydalı, yoksa gelecek yönetime projeleri için gerekli zamanı tanımak mı? Genel kurula gittiğimiz zaman orada ne kadar süre için seçime gittiğimizi ifade ederiz. Genel kurul takdirini kullanır. Yeni gelecek arkadaşlar da Galatasaray'a hizmet etmek istiyor. Dolayısıyla bunu bir sınırlama ile kısıtlamamak lazım. 3 yıllık bir süre gelecek yönetim için daha uygundur projelerini uygulamaları adına."

Pendik’te bir binanın 3’üncü katı alevlere teslim oldu

Tekirdağ’da motosikletin çarptığı kadın yaralandı

Antoine Makoumbou: "Bu maçı kesinlikle kazanmamız gerekiyordu"

ABD’li Demokratlar, cinsel istismar suçlusu Epstein dosyasında yer alan 68 yeni fotoğraf yayınlandı

Okan Kocuk: "Avrupa’da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz"

Yunus Emre Çift: "Play off’u geçip Avrupa maceramızı sürdüreceğiz"

Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum"

Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada

Park halindeki otomobil alev topuna döndü

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi

Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)

Zonguldak’ta bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.