• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

'Dünyayı uyutan teknoloji'de Türk girişimci imzası

Bulgaristan'dan 32 yıl önce Bursa'ya göç eden elektronik mühendisi Osman Güler'e ait tesiste imal edilen yatak üretim makineleri 130 ülkeye gönderiliyor.

EKONOMİ 20.01.2021 11:32:00 0

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki bir firmanın ürettiği yatak imalat makineleri 130 ülkeye ihraç ediliyor.

Bulgaristan'dan 1989 yılında Bursa'ya göç eden elektronik mühendisi Osman Güler, tekstil fabrikalarına elektrik ve elektronik servis hizmeti vermek amacıyla 1990'da açtığı firmayla makine üreticilerine yazılım ve otomasyon hizmeti vermeye başladı.

Güler, yaklaşık 15 yıl önce yatak üretim makinesi sektöründe boşluk olduğunu fark ederek diğer işleri zamanla bırakıp bu sektöre yöneldi.

Kayapa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesisinde yatak üretim makinesi imal eden Güler, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın önde gelen yatak üreticilerine entegre tesis de kuruyor.

Elektroteks firmasının sahibi Osman Güler, , yatak üretim fabrikaları için A'dan Z'ye tesis kurduklarını söyledi.

Makineleri 130 ülkeye ihraç ettiklerini belirten Güler, "Aylık 2 milyon dolar civarında ihracat yapıyoruz. Sektörü yönlendiren firmayız. Entegre tesis açısından baktığımızda şu anda dünyadaki tesislerin yüzde 70'ini biz üretiyoruz. Şu anda dünyada hangi yatak üreticisi olursa olsun bize tereddütsüz güveniyor. Bu konuda çok iyi olduğumuza inanıyoruz." dedi.

"Dünyanın en büyük yatak üretici firmasına 7'nci fabrikayı kuruyoruz"

Güler, çoğunlukla ABD'li firmalarla çalıştıklarını anlattı.

İhracatın 3'te birini bu ülkeye yaptıklarını bildiren Güler, "Dünyanın en büyük yatak üretici firmasına 7'nci fabrikayı kuruyoruz. Ayrıca siparişini aldığımız 13 tesis var. Yani şu anda bu firmaya A'dan Z'ye 20 üretim hattı kurmuş olacağız." bilgisini paylaştı.

Güler, dünyanın en büyük mobilya üreticilerinden olan ve 3 yıldır yatak üreten başka bir firma için 5'inci tesisi kurma çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Türkiye'deki büyük yatak üreticilerinin tamamına yakınının tesisinin kendileri tarafından hazırlandığını vurgulayan Güler, şöyle konuştu:

"15 yaşımdayken Bulgaristan'da bir sıkıntı yaşadım. Ben o gün, Türkiye için çalışacağıma, Türkiye'yi en yüksek noktaya taşımaya karar verdim. Bu konuda da başarılı oldum diyebilirim ama yapacak çok daha işimiz var. Ülkemizi sevmemiz ve güvenmemiz gerekiyor. Bu ülkeden bir şey beklemek yerine, ülkemize neler verebileceğimiz konusunda çalışmamız gerekiyor. Dünyada yatak sektöründe, yatağın ve ürünlerin taşınması zor olduğu için robotlar pek kullanılmıyor. Biz iki yıldır Ar-Ge çalışması yapıyoruz. Amacımız tamamen robotların çalıştığı karanlık yatak üretim tesisleri kurmak."

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen 2020 yılını ciddi bir büyümeyle kapattıklarını ifade eden Güler, 220'si Türkiye'de olmak üzere 250 kişi istihdam ettiklerini sözlerine ekledi.AA

İstanbul Emniyet’inden operasyon: 10 gözaltı

Arnavutköy’de iş yeri alevlere teslim oldu: 1’i ağır 3 yaralı

Ekiplerin zorlu denetimi: Alkollü sürücü direndi, bir diğeri tepki gösterdi

Erciyes 38 FK, deplasmandan 3 puanla döndü

Menteşe’de motosiklet tıra çarptı: 1 ölü

Ahlat’ta kar yağışı

İki esnaf arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Kırmızı ışık ihlali kazaya sebep oldu: O anlar kamerada

Bakan Bolat, ABD Ticaret Bakanı Lutnick ile bir araya geldi

Erzurum’da silahlı saldırıya uğrayan şahıs hayatını kaybetti

Otomobil tırın dorsesine saplandı:1 yaralı

Euroleague: AS Monaco: 86 - Fenerbahçe: 92

Kendisinden ayrılan kız arkadaşını evine girerken öldürdü

İnegöl’de 8 kaçak göçmen yakalandı

Almanya’da caddeye acil iniş yapan küçük uçak trafik levhasına çarptı: 3 yaralı

Avrupa’dan kritik karar: O ürünlere gümrük vergisi geldi

Edirne’de masaj salonlarına fuhuş operasyonu: 15 gözaltı

Hakkari’de demir atölyesinde patlama: 1 yaralı

Büyükşehir ekiplerinden ‘kışa hazırız' mesajı

"12.12 Bingöllüler Günü’nü kutladılar

Karabet Geçidi trafiğe kapatıldı

Isparta’da art arda yaşanan köpek ölümlerine valilik inceleme başlattı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Dijital İkiz Atölyeleri ile öğrenciler daha okul sıralarındayken ’geleceğin fabrikalarına’ adım atmış olacaklar"

Yelken kulübüne kaçak tekne operasyonu

MB Başkanı Karahan’ın annesi son yolculuğuna Uşak’ta uğurlanacak

Güllü’nün kızı ve 4 kişi adliyeye sevk edildi

Diyarbakır’da tekel bayisine patlayıcı atıldı

Otobüsteki satırlı saldırgan evinde yakalandı

Çorum’da sürücülere sıkı denetim: 30 araca ceza

Tır taşımacılığı yapan Türk gemisi Odesa’da vuruldu

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.