Tarih: 11.07.2014 13:09

Dünya gençleri İzmit’te buluştu

Facebook Twitter Linked-in

1948 yılından bu yana faaliyet gösteren, global çapta bir kuruluş olan AIESEC tarafından organize edilen ve İzmit Belediyesi tarafından da desteklenen 2 proje kapsamında 33 farklı ülkeden 62 genç İzmit’e geldi. Gençler bir aydan fazla İzmit’te kalıp dahil oldukları projelerle ilgili çalışma yapacaklar. 

 

Uluslararası katılımcıların yer aldığı projelerden birinin “Engelleri Kaldırın Projesi“ olduğu öğrenildi. Proje kapsamında rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve tedavi gören mental veya fiziki engelli gençler ile çok sayıda etkinlik yürütülerek, onların da topluma katılmalarının hedeflendiği bildirildi. “Dünya Bize Katılıyor” projesi kapsamında ise yurt dışından gelen gençlerin lise öğrencilerine İngilizce gelişimi desteği vermek, dünya görüşlerini geliştirmek ve uluslararası perspektif kazandırmak olduğu açıklandı.

 

Projeler kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden İzmit’e gelen gençler, İzmit Belediyesi Gençlik Bilgilendirme ve Danışma Merkezi Genç-iz eşliğinde şehir turuna katıldılar. Tur kapsamında Ekopark, Sırrı Paşa Konağı, Speaking Cafe ve Gölkaypark’ı gezen gençler, “İzmit’e hayran kaldık. Yerel yönetimlerin halkın hizmetine sunduğu imkanları yakından görmek çok faydalı oldu. Özellikle Speaking Cafe, gençler için sunulmuş müthiş bir fırsat. Onlar için bu kadar yoğun çalışan bir yönetime sahip olduğu için İzmitli gençleri çok şanslılar. Başta İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ederiz” şeklinde duygularını dile getirdiler.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —