• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

Düğün salonu 'akıllı kütüphaneye' dönüştürüldü

Ankara'da uzun yıllar düğün salonu olarak kullanılan alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Mamak Belediyesi iş birliğinde "akıllı kütüphane" olarak hizmet verecek şekilde düzenlendi.

GÜNDEM 21.06.2020 14:44:00 0
Düğün salonu

Ankara'nın Mamak ilçesindeki Şafaktepe Parkı sınırlarında yer alan, uzun yıllar özel işletmeye kiraya verilen düğün salonunun, sözleşmesinin bitmesinin ardından kütüphaneye dönüştürülmesine karar verildi.

Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığının da desteğiyle çalışma başlatan Mamak Belediyesi, 800 metrekarelik alana sahip merkezi; öğrenciler, yetişkinler, öğretmenler ve araştırma görevlilerinin 7 gün 24 saat esasına göre faydalanabileceği kütüphaneye dönüştürdü.

Akıllı uygulamalara ev sahipliği yapan kütüphanede, sınavlara hazırlanmak isteyenler için ders çalışma disiplini sağlanması hedefleniyor.

Ziyaretçilere kafeterya bölümünde ücretsiz ikramlık ve içecek hizmeti de sunulacak kütüphanede söyleşilerin, çeşitli sahne oyunlarının ve tiyatro etkinliklerinin gerçekleştirileceği alanlar da yer alıyor.

Kütüphanede, kitapları planlı ve düzenli bir şekilde kayıt altında tutmak için, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce kullanıma sunulan Kütüphane Otomasyon Programından (Koha) yararlanılacak.

Bakanlıktan otomasyon ve kitap desteği

Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci, , üniversitelerin ilçe sınırlarına yakın bölgelerde bulunduğunu belirterek, öğrenci evleri ve yurtlarda kalan öğrencilerin kütüphane taleplerine cevap vermek için bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Belediyeye ait ilçe genelinde iki kütüphane bulunduğunu aktaran Düğmeci, "Önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğimiz kütüphanenin işletmesini, Kütür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle yürüteceğiz. Bunun dışında 4 kütüphanenin daha açılışını yapacağız. Bakanlığımız bize kitaplar ve otomasyon sistemi desteği sağlayacak." dedi.

Kütüphaneye gelen ziyaretçileri boş çalışma masalarına yönlendirme işlemini, kiosk cihazlarına tanımlayacakları özel kartlar aracılığıyla sağlayacaklarını dile getiren Düğmeci, ziyaretçilerin, giriş-çıkış yapmak için önceden belirlenecek bir sisteme tabi tutulacağını kaydetti.

Düğmeci, 250 kişiye aynı anda hizmet verecek kütüphanenin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, normal kapasitenin yarısını geçmemek şartıyla kapılarını ziyaretçilerine açacağını vurgulayarak, "Kütüphanenin girişinde ateş ölçerlerimiz, ücretsiz maske ve diğer dezenfektan hizmetlerimiz, bu süreçte devam edecek. İki ayrı kitap salonumuz daha var. Bunlar Necip Fazıl Kısa Kürek ve Mehmet Akif Ersoy salonlarıdır. Bu salonlarda örneğin Necip Fazıl Kısakürek'in tüm kitapları ve onun için yazılmış başka kitapları da okuyucularımızın hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.  

AA

Bitlis’te otomobil ile motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 1 yaralı

Sındırgı’da dev sazan balığı yakalandı

Denizli’den Ankara’ya seslenen Hisarcıklıoğlu üyelerinin KDV alacağını istedi

Salihli’de ikamete uyuşturucu operasyonu

Siirt’te haber alınamayan kadın evinde ölü bulundu

Yardımsever iş insanı, binden fazla abonenin elektrik faturasını ödedi

Sivas’ta motorlu kara taşıtı sayısı arttı

Ankara’da ev yangını paniğe neden oldu

93 suçtan aranan şahıs İstanbul’da yakalandı

bestHONEY Erasmus+ Projesi’nin 4. Uluslararası Etkinliği gerçekleştirildi

Malatya’da MOTAŞ 30 şoför alımı gerçekleştirdi

Dijitalleşmenin medya, pazarlama, eğitimce ekonomiye etkileri anlatıldı

Sağlıkçılar Turnuva Finaline Yoğun İlgi

CHP lideri Özel’den İngiltere’ye sitem: "İşçi Partisi Erdoğan’la, Erdoğan’ın beklediğinin üzerinde bir dayanışma gösteriyor, bunu kabul edemeyiz"

Zehra Kınık 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Kış akademisi Ocak ayında Karabük’te başlayacak

KBÜ’den İnsan Hakları Günü’ne akademik ve sanatsal katkı

Bakan Yardımcısı Eminoğlu: "81 ilin tamamında gençlik ve spor tesislerimiz var"

Mobilya öğretmenlerine "Mobilya üretiminde atık yönetimi" eğitimi düzenlendi

Stratejik Yönetim ve Kurumsal Güvenin İnşası

BARÜ’ye elektrikli araç şarj istasyonu kurulacak

Gaziantepliler Balosu’nda UNESCO müjdesi

Balıkesir’de kuyuya düşen inek kurtarıldı

Sakarya’da toplu ulaşım filosuna 5 yeni metrobüs daha eklendi

Bölgesel kalkınma için buluştular

Kocaeli’de 40 umre yolcusu kutsal topraklara uğurlandı

Ordu-Giresun Havalimanında acil durum tatbikatı

Alaplı Belediye Başkanı Tekin’nin annesi son yolculuğuna uğurlandı

Zonguldak eski belediye başkanı Yüksel Aytaç toprağa verildi

Kocaeli’de sahte ayakkabı operasyonu

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.